Meclis’e giren Hüdapar’lı vekil ‘yemin’den başladı

Meclis’e giren Hüdapar’lı vekil ‘yemin’den başladı
25.05.2023
A+
A-

AKP listesinden Meclis’e giden Hüdaparlı Serkan Ramanlı, TBMM’de edilen milletvekili yemininden rahatsız olduğunu ifade etti

AKP’nin Hüdapar patentli milletvekili Serkan Ramanlı, milletvekili yemininden rahatsız olduğunu söyledi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimde AKP’nin himayesinden Batman Milletvekili olan Ramanlı, “O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutulduğu, her sabahın köründe nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü, biz parti programımıza da yazdık yemin metni değiştirilmelidir. Biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir” dedi.

YEMİN METNİNDE NE YAZIYOR?

Milletvekillerinin göreve başlamadan önce TBMM’de okuduğu yemin metni şu şekilde:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

TÜRK KELİMESİNE VE TÜRK BAYRAĞINA ALERJİLERİ VAR

Daha önce Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Türk Bayrağının ismi bana problemli geliyor. Neden Türkiye bayrağı değil de Türk Bayrağı. Birileri ısrarla Kürt’e ‘Bu senin bayrağın değil’ diyor. Niçin buna Türk Bayrağı diyorsunuz? Tartışılması gereken zemin bu değil mi?” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.