Meclis, sağlık çalışanları için toplanamadı

Meclis, sağlık çalışanları için toplanamadı
01.08.2022
A+
A-

Sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek için CHP’li vekillerin talebiyle olağanüstü toplantıya çağrılan Meclis gerekli çoğunluk sağlanamadığından toplanamadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, CHP milletvekillerinin sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin genel görüşme açılması talebi üzerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından olağanüstü toplantıya çağrıldı. Ancak Meclis, gerekli çoğunluk sağlanamadığı için toplanamadı.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi milletvekillerinin hazır bulunduğu TBMM’de MHP ve HDP’li vekillerin sıraları boş kaldı. AKP’li vekiller ise Genel Kurul salonuna girdi ancak yoklamaya katılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da Genel Kurul’da hazır bulundu.

“MECLİSTEN KAÇMAYIN”

Meclis Genel Kurulu saat 15.00’te Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç tarafından açıldı.

Bilgiç toplantı çağrısıyla ilgili bilgi verdi, daha sonra elektronik sistem üzerinden yoklamaya geçildi. CHP milletvekilleri yoklama sırasında Genel Kurul salonuna giren ama yoklamaya katılmayan AKP’lilere “Meclisten kaçmayın” diye seslendi.

Yoklamaya 162 milletvekili katıldı ve toplantı için yeterli çoğunluk bulunamadığı için olağanüstü toplantı çağrısı düştü.

Genel Kurul’un çalışması için 200 milletvekilinin yoklamaya katılması gerekiyordu. Bilgiç yeterli sayıya ulaşılamadığını belirterek olağanüstü toplantı çağrısının düştüğünü söyledi, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

“SORUMLUSU ONLARDIR”

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’nin toplanamaması hakkında yaptığı açıklamada, “Sağlıkta şiddet Türkiye’nin temel sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözecek olan organ TBMM’dir. TBMM’nin bu acı olayları engellemek, önlemek açısından göreve davet ettik. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık. Ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak olan bütün negatif olayların sorumlusu onlardır” ifadelerini kullandı.

(AA)

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.