‘Mavi Bilyeden Uzaya’ Projesi ile öğretmenler uzayı öğrenecek

‘Mavi Bilyeden Uzaya’ Projesi ile öğretmenler uzayı öğrenecek
17.06.2021
A+
A-

Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya…

Son zamanlarda Türkiye’de astronomi, uzay bilimleri ve havacılık açısından önemli çalışmalara imza atılıyor. Bu kapsamda okullarda  öğrencilere doğru bilgi vermek amacıyla sınıf öğretmenlerine uzay konusunda eğitimler verilecek.

Türkiye’de ilk kez Mavi Bilyeden Uzaya Projesi ile çeşitli illerden seçilen devlet ve özel okullarında aktif olarak görev yapan 60 sınıf öğretmenine astronomi, uzay bilimleri, havacılık alanlarında eğitim verilecek.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi (GUHEM) katkılarıyla geliştirilen projede uzman eğitimciler, Türkiye’nin çeşitli illerinden seçilen 60 sınıf öğretmenine belirli program çerçevesinde eğitimler verilecek. 60 sınıf öğretmenine verilecek etkinliklerle yaparak, yaşayarak ve gözlem yaparak keşfetmelerine olanak sağlayacak eğitim ile öğrencilerin astronomi, uzay bilimleri, havacılık alanlarında ilgisini artırmak amaçlanıyor.

 

4004 TÜBİTAK çağrısı kapsamında geliştirilen ve destek alan “Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya” Projesi ile GUHEM’de gerçekleşecek eğitim çalışmaları, 22-26 Ağustos ve 27-31 Ağustos tarihleri arasında 5’er günlük sürelerde 30’ar kişi ile 2 grup halinde yapılacak.

Yunuseli Havaalanı ve Dağyenice Göletinde düzenlenecek etkinliklerle pekiştirilecek eğitim çalışmaları, sürekli hale getirilecek.

Detaylar için:

https://mavibilyedenuzaya.wordpress.com

İnstagram:

https://instagram.com/mavibilyedenuzaya?utm_medium=copy_link

Twitter:

https://mobile.twitter.com/bilyedenuzaya

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.