Marketlerdeki ‘Erdoğan’ etiketlerine gözaltı

Marketlerdeki ‘Erdoğan’ etiketlerine gözaltı
07.04.2023
A+
A-

Bazı market ve mağazalardaki ürünlere yapıştırılan “Pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” etiketleri tasarlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun sabah saatlerinde gözaltına alındığını duyurdu.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi hayat pahalılığı da gündemden düşmüyor. Bazı market ve mağazalardaki ürünlere yapıştırılan “Pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” etiketleri ise sosyal medyada gündem oldu.

“Gençlik Devirecek” hareketi isimli bir grup Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının olduğu çıkartmalar hazırlayarak market ve mağazalardaki ürünlere yapıştırdı.

Etiketlerin üzerinde “Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” ve “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı” ifadeleri kullanılmıştı.

Söz konusu etiketleri hazırladığını belirten Mahir Akkoyun, sabah saatlerinde gözaltına alındığını açıkladı.

Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

ANKA’ya konuşan Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, “Gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında” dedi.

Öte yandan, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde.” Çıkartmalarını hazırlayan Mahir Akkoyun, yine “Erdoğan sayesinde” gözaltına alındı! “Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim ben.” Diyen Erdoğan, zaten bu tablonun tek sorumlusudur! Burada suç nerde?” ifadelerini kullanarak, Akkoyun’un serbest bırakılması çağrısını yaptı.

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.