Mardin’de 2, Antep’te de 1 şoför tutuklandı

Mardin’de 2, Antep’te de 1 şoför tutuklandı
23.08.2022
A+
A-

Mardin’de 20 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan 2 TIR şöförüyle, Gaziantep’teki kazanın zanlısı otobüs şoförü tutuklandı.

Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR’ın iki araca çarparak devrildiği kazanın ardından, yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı. 1 polisin şehit olduğu iki kazada toplam 20 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı.

2 TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Katliam gibi kaza sonrasında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan iki TIR şoförü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan iki şoför tutuklandı.

DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİM

Gaziantep’te de kazaya müdahale eden ekiplerin arasına dalan yolcu otobüsünün neden olduğu kazada, İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 2 muhabir ile 3 itfaiye eri ve 4 sağlık çalışanı olmak üzere toplam 15 kişi yaşamını yitirirken, 21 kişi de yaralanmıştı.

Kazada yaralanan ve Nizip Devlet Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş ise gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan Memiş, seyir sırasında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirterek, “Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım” dedi.

TUTUKLANDI

Otobüs şoförü Memiş, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, nöbetçi hakimlikçe “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan tutuklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.