Malatya’da Vahap Küçük Hayır Çarşısı törenle açıldı

Malatya’da Vahap Küçük Hayır Çarşısı törenle açıldı
08.01.2021
A+
A-

Hayatı boyunca yapmış olduğu hayırsever çalışmalarla tanınan ve geçtiğimiz yıl vefat eden Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük isminin yaşatılacağı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri bir araya getirecek olan Hayır Çarşısı Kernek Külliyesi’nde yapıldı.

Kernek Külliyesi’nde gerçekleşen açılış törenine Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Av. Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Belediye Başkanları, Malatyalı hayırsever iş adamı rahmetli Vahap Küçük’ün ailesi, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aydın Baruş, Battalgazi ilçesi Fırat Mahallesi’nde düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, hayırseverlik denince her zaman adı anılacak olan Vahap Küçük’ün isminin verildiği hayır çarşısından ihtiyaç sahiplerinin yararlanacağını belirterek, “Kendi kazancından yanındaki komşusu için, çevresindeki insanlar için ve dünyadaki tüm muhtaç kişiler için fedakârlık yapmak, kendi kazancından vermek büyük bir erdemdir. Bu erdem sahibi Vahap Küçük’tür. Hayırseverliği çocuklarına miras bıraktı, ülke ekonomisi için büyük katkılar verdi, on binlerce insanımızı fabrikalarda istihdam etti” dedi.

Vali Baruş, Küçük ailesinin kentteki hayır işlerinin devam ettiğini anlatarak merhum Vahap Küçük’ün isminin yaşatılması için vakıf kurulmasının isabetli olacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Vahap Küçük Hayır Çarşısı hizmete açıldı.

   

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.