LÖSEV kurucusu Dr. Ezer Bursadaydı

LÖSEV kurucusu Dr. Ezer Bursadaydı
15.12.2017
A+
A-

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık Eğitim Vakfı Kurucusu Pediyatrik–Hematolog ve Onkolog Dr. Üstün EZER TED Bursa Koleji’nin davetlisi olarak  “Kariyer Günleri” etkinliği kapsamında TED’li öğrencilerle buluştu.  Açılış konuşmacısı olarak davet edildiği toplantıya öğrencilerden yoğun katılım ve ilgi vardı. TED Kolejlerinde hayata geçen TED Kariyer Günleri,  lise öğrencilerine profesyonel iş hayatları için yol haritası çizerkenen doğru tercihi yapmak için çeşitli meslek gruplarından duayenlerle öğrencileri bir araya getirdikleri çok önemli bir etkinlik.

Kariyer Günleri açılış konuşmasında öğrencilere ilk olarak kısa biyografisini sunan, kendi hayatından kariyer planlaması yaparken tercihlerine dair örnekler veren Dr. Üstün Ezer “Ben doktor olmaya karar verdiğimde 5.5 yaşındaydım ve kararımdan hiç vazgeçmedim. Çocukken en çok sevdiğim hayvanlar karıncalardı. Onların çalışkanlığını ve çıktıkları yolda her ne engelle karşılaşırlarsa karşılaşsın asla geri dönmediklerini kendime örnek aldım. Bir doktor olarak lösemi hastalığı tedavisinde çocukların yok yere hayatlarını kaybetmesine seyirci kalamazdım ve bu düşünceyle 1998 yılında LÖSEV’i kurduk. Bugüne dek binlerce lösemili çocuk ve aileye destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ben başarının anahtarını size 3 kelime ile özetlemek isterim ilki çalışkan olmak, sonra dürüst olmak veson olaraktavatanını ve milletini çok sevmektir. Eğer bunları hayatınızda uygularsanız sizlerde başarıyı elde edebilirsiniz” dedi. Öğrenciler tarafından büyük dikkat ve heyecan ile izlenen sunum salondan defalarca büyük alkış aldı. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan EZER alkışlar arasında konuşmasını tamamladı.

TED Bursa Koleji Okul Yönetimi tarafından kendisine takdim edilen plaketi alan Dr. ÜSTÜN EZER öğrencilerle beraber özçekim yaparak etkinliği tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.