Liderler buluştu! İşte masadaki 3 konu…

Liderler buluştu! İşte masadaki 3 konu…
27.03.2022
A+
A-

6 muhalefet lideri 1,5 ayın ardından ikinci kez toplandı. DEVA Genel Merkezi’ndeki çalışma yemeğinde masada 3 konu var.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın daveti üzerine 6 muhalefet partisi genel başkanı çalışma yemeğinde bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Babacan’ın daveti üzerine DEVA Partisi Genel Merkezindeki çalışma yemeğinde buluştu.

Ali Babacan, toplantıya makam araçlarıyla ayrı ayrı gelen genel başkanları ev sahibi olarak dışarıda karşıladı.

Yemek sonrası yazılı açıklama yapılması bekleniyor. Toplantı, basına kapalı gerçekleştiriliyor.

Ev sahibi Babacan liderleri genel merkez binasının girişinde karşıladı. Çalışma yemeğine ilk olarak Karamollaoğlu geldi. Daha sonra sırasıyla Kılıçdaroğlu, Akşener, Uysal ve Davutoğlu gelerek yemek için hazırlanan salona geçti.

Ahlatlıbel’de yapılan ilk görüşmeden yaklaşık 1,5 ay sonra gerçekleşen ikinci buluşma saat 19.30’da başladı.

3 KONU MASADA

Altı siyasi parti liderinin oturacağı yuvarlak masada, “Parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası”, “Olası bir ittifakın ilke ve değerleri” ile “Seçim sonrası uygulanacak politikalar kapsamında ekonomi gibi konularda çalışma” olması bekleniyor.

Altı siyasi parti liderinin yaklaşık 4 saat sürmesi beklenen görüşmesinin ardından ortak bir yazılı açıklama yapılması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.