Kritik MGK toplantısı sona erdi

Kritik MGK toplantısı sona erdi
05.08.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonra erdi. Üç buçuk saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada yangınlarla ilgili sürdürülen mücadelenin gözden geçirildiği ve ilave tedbirlerin görüşüldüğü kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantı 3,5 saat sürdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  yangın bölgesinde bulunmaları sebebiyle toplantıda yer almadı.

Toplantının sona ermesinin ardından yazılı açıklama yapıldı.

“Yangınlara karşı yürütülen mücadele gözden geçirildi”

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

Dünyadaki pek çok yer ile birlikte ülkemizde de etkili olan ve ciddi kayıplara yol açan orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele gözden geçirilmiş; hadisenin tabii seyri yanında ülkemiz içindeki ve dışındaki dezenformasyon kampanyaları dahil olmak üzere güvenlik boyutu da değerlendirilerek bu çerçevede alınan ve alınabilecek ilave tedbirler görüşülmüştür.

Kıbrıs meseleye taraf olan aktörler, uzlaşmaz yaklaşımlarında ısrar etmek yerine çözümün parçası olmaya davet edilmiştir.

PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünü himaye ederek, bölgemizdeki barış ve istikrarı hedef alan saldırılarını sürdürmeye teşvik eden ülkeler şiddetle kınanmıştır.

FETÖ ile mücade tavizsiz ve kararlılıkla sürdürülecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.