Kriptocu Özer, MHP’li vekilin oğluyla ortak çıktı

Kriptocu Özer, MHP’li vekilin oğluyla ortak çıktı
23.04.2021
A+
A-

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçmasının yankıları devam ederken Özer ile ilgili bir gelişme daha yaşandı.

Özer’in 2020 yılında kurduğu Hoppara adlı şirketin ortağının MHP’li vekil Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Furkan Karabay’ın haberine göre Thodex skandalının ardından, 27 yaşındaki Faruk Fatih Özer ile MHP’li vekil Sancaklı’nın 24 yaşındaki oğlunun ortaklığının olduğunu ortaya çıkardı.

Ticaret Sicili’nde yer alan bilgiler araştırıldığında, Mert Sancaklı ve Fatih Özer’in, 28 Eylül 2020 tarihinde “Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri” adlı bir şirket kurduğu görüldü.

Özer ve Sancaklı’nın kurucusu olduğu “Hoppara” adlı şirket, kripto paraların ticaretinin yapıldığı borsalara para göndermek için de kullanılan bir sanal cüzdan.

Çavuşoğlu’nun “Fatih Özer’i tanımıyorum” deyip Mert Sancaklı’nın adını vermesi, ardından Thodex sahibi ile MHP’li vekilin oğlunun ticari ilişkisi akıllarda soru işaretine yol açtı.

SANCAKLI YANIT VERMEDİ 

Konuyla ilgili Cumhuriyet, MHP’li Saffet Sancaklı’ya ulaşmaya çalıştı. Sancaklı ise aramalara ve mesajlara herhangi bir yanıt vermedi.

Sancaklı’ya konuyla ilgili şu soruları yönelttik:   

“Çavuşoğlu’ndan oğlunuza randevuyu siz mi aldınız?

Bakan neden sizi adres gösterdi?

Thodex’in sahibi Fatih Özer’i tanıyor musunuz?”

Ancak Sancaklı, sessiz kalmayı tercih etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.