Koray Aydın’ın yargıya taşıdığı seçmen usulsüzlüğü için İYİ Parti’den tepki: Tuz koktu!

Koray Aydın’ın yargıya taşıdığı seçmen usulsüzlüğü için İYİ Parti’den tepki: Tuz koktu!
09.01.2019
A+
A-

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 24 Haziran seçimlerinde yasak olduğu halde askeri öğrencilerin, kursiyer gibi gösterilip oy kullandırılmasını yargıya taşımıştı.

Parti sözcüsü Cihan Paçacı yaptığı açıklamada, “İlgili savcı dosyayı zaman aşımı için bekletmiş, daha sonra da takipsizlik kararı vermiştir. Yargının bu tutumu tuzun koktuğunun en bariz göstergesidir”dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Koray Aydın, ‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ndeki askeri öğrencilerin kursiyer statüsünde gösterilerek 24 Haziran seçimlerinde oy kullandırıldığı, bunların ikamet kayıtlarının usulsüz şekilde yaptırıldığı ve seçim günü kamu araçlarıyla taşındıkları’ iddialarını yargıya taşımıştı.

“TUZ KOKTU”

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı’nın konuna ilişkin açıklamaları skandalı gözler önüne serdi. Paçacı’nın açıklaması şu şekilde; “Milletimizi ilgilendiren ve kamu vicdanını yaralayan bir adli kararı siz basın mensupları aracılığı ile milletimizle paylaşmak istiyorum. 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen seçimlerde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde öğretim gören ve seçim mevzuatına göre oy kullanamayacak olan 3 bin 129 askeri öğrenci, kanuna karşı hile yapılarak “Kursiyer” statüsünde gösterilmiş, seçim günü bir başka seçim yasağı da ihlal edilerek kamu araçları ile oy kullandırılmaya götürülmüş ve bu ihlaller tarafımızdan tespit edilmiştir. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray AYDIN, Partimiz tüzel kişiliğini temsilen, konuyu yargıya taşıyarak YSK, Çankaya İlçe Seçim Kurulu, ve Çankaya Nüfus Müdürlüğü görevlileri hakkında 22 Kasım 2018 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştur. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkında kanunun 180.maddesine göre dava açma süresi seçimin bittiği tarihten itibaren 6 aydır. Bu durumda 6 aylık süre 24 Aralık 2018 tarihinde sonlanmaktadır. Dava dosyasının kendisine sunulduğu Cumhuriyet Savcısı zamanaşımı süresini doldurmak üzere dosyayı 34 gün bekletmiş, 26 Aralık 2018 de, yani sürenin bitmesinden iki gün sonra “Zamanaşımı sebebiyle takipsizlik kararı” vermiştir. Yargının bu yanlı tutumu maalesef tuzun koktuğunun ve adil seçimlerin tahakkukunun bizzat yargı tarafından sabote edildiğinin en bariz göstergesidir. Konuyu yakından takip ettiğimizi belirtiyor, kararı yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyoruz.”

(Kaynak: www.yenigaste.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.