Koray Aydın’dan ekonomik kriz uyarısı: Tarihin en kötü dönemi!

Koray Aydın’dan ekonomik kriz uyarısı: Tarihin en kötü dönemi!
14.11.2019
A+
A-

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, birçok firma ve müteahhidin devletten alacaklarını tahsil edemediğine ilişkin haberlerin artış gösterdiğini, kendilerinin de duyduğunu belirterek, “Ekonomi, tarihimizin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Bundan da mevcut iktidarla yakın dönemde kurtulacak gibi gözükmüyor” dedi.

Yeniçağ’a konuşan Koray Aydın, ‘Aslında bunların bir kendine gelip, Türkiye’de kriz olduğunu varsayarak, önce Avrupa ve dünya finans çevrelerine güven verebilmek için Hazine ve Maliyeyi teslim ettiği damadını görevden alması lazım” diye konuştu.

Koray Aydın, “Bir hukuk devletinde olması gereken; Anayasal ve kanundaki reformları tamamlamak ve bunları kağıt üzerinde bırakmadan uygulanabilirliğini göstermektir. Bunlar yapılmadan Türkiye’nin bu girdaptan Bunların öncelikle Avrupa ve dünya finans çevrelerine güven verebilmek için Hazine ve Maliyeyi teslim ettiği damadını görevden alması lazım kurtulabilmesi mümkün değil. Çünkü borcumuz hâlâ artıyor. Aldığımız borcu da tefeci faizleri ile ödemeye çalışıyoruz. Yani biz tefecinin eline düşmüş bir ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

10 Kasım’da Erdoğan’ın ortaya attığı Osmanlı ve Cumhuriyet tartışmasına ilişkin soruyu da cevaplandıran Koray Aydın şöyle devam etti:

“Bunlar ülkeyi kötü yönetip, dibe vurduranların, günü kurtarabilmek ve yeni tartışma zemini oluşturabilmek için yaptıkları algı operasyonudur. Bunları dikkate alıp değerlendirmemiz gerekir. Türkiye’nin ciddi problemleri var. Bunları konuşalım. Vatandaşımız sıkıntı içerisinde. Ülke ekonomik olarak darboğazda, dış politikada iflas etmişiz. Bunca derdimiz varken Tayyip Erdoğan ve etrafının hamleleriyle uğraşacak zamanımız yok.”

Bu arada, sosyal medya hesabından da açıklama yapan Koray Aydın, “Bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti devletinin, kuruluş felsefesinde var olan kuvvetler ayrılığı ilkesini ve demokrasinin temel prensiplerini yerle bir ederek yerine ikame edilen ‘Tek adam düzeni’ demokrasimize ciddi zararlar veriyor, ülkemizi felakete sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.