Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar: İGFA Anadolu’nun sesi olacak

Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar: İGFA Anadolu’nun sesi olacak
08.01.2021
A+
A-

Kilis Basın Cemiyeti (KBC) Başkanı Nezir Çağlar, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’u makamında ziyaret etti.

Kilis Basın Cemiyeti (KBC) Başkanı Nezir Çağlar, 4 Ocak 2021 tarihinde faaliyete başlayan İGF Haber Ajansı (İGFA) hakkında Rektör Prof.Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’a bilgilendirmelerde bulundu.

81 ilin yanı sıra KKTC, Azerbaycan ve Almanya’da da il temsilcilerinin atamalarının yapıldığını belirten KBC Başkanı Nezir Çağlar, “4 Ocak 2021 tarihinde büyük bir heyecan ile start verdik Haber ve Reklam Ajansı faaliyetlerimize. Kuruluşundan bu yana bizatihi bulunduğum İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) ve İGF Haber Ajansı (İGFA)’nın her kademesinde görev aldım ve almaya da devam etmekteyim. Kuruluş amacımız, Anadolu basınına destek vermek ve Anadolu’dan çıkan haberleri daha büyük kitlelere ulaştırmaktır.” diye konuştu.

İGFA çatısı altında üye internet sitelerinin sayısının 2 bin 500’ü aştığını belirten Çağlar, “Bu ay içerisinde de akreditemizi alarak, tamamıyla resmiyet kazanmayı hedefliyoruz. Bu sayede daha geniş kitlelere ulaşmamız sağlanacaktır. İlerleyen aylarda ise büyük ilçelerde ve yurt dışında da teşkilatlanmayı tamamlamayı hedeflemekteyiz.” ifadelerini kullandı.
 

KBC Başkanı Nezir Çağlar’ın, böylesi büyük bir yapının kuruluşundan bu yana içerinde bulunduğundan ötürü oldukça mutlu olduğunu belirten Rektör Karacoşkun, “Baba mesleği olan gazetecilikte yetişmiş olan Nezir Çağlar kardeşimin bu kuruluşta yer alması beni oldukça memnun ve mutlu etti. Yaşadığı ve çalıştığı şehrin küçük olmasına ve imkanlarının yetersiz olduğuna bakmaksızın, bir çok mesleki kuruluşta şehrimiz Kilis’i layıkıyla temsil ediyor. İGFA’da ise Sosyal İlişkiler Başkanı ve Türkiye’deki 8 kişilik koordinatör ekibinin içerisinde yer alması çok daha büyük bir başarıdır. Bu da Nezir Çağlar kardeşimizin imkanları ve yaşadığı şehirle alakalı değil, işini layıkıyla yaptığı için gerçekleştirilmiş bir olaydır. Çağlar’ın çalışmalarında başarılar diler, daha iyi yerlere gelmesini temenni ederim” diye konuştu.

    Çağlar, Rektör Karacoşkun’a göstermiş olduğu misafirperverliğinden ötürü teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.