Kılıçdaroğlu’nun ‘Benimle birlikte misiniz?’ çağrısına CHP’li başkanlardan yanıt geldi

Kılıçdaroğlu’nun ‘Benimle birlikte misiniz?’ çağrısına CHP’li başkanlardan yanıt geldi
23.09.2022
A+
A-

Kılıçdaroğlu’nun ‘Gerçekten benimle birlikte misiniz?’ çağrısına peş peşe ‘yanındayız’ mesajları geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gerçekten benimle birlikte misiniz?” sorusuna ilk yanıt İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu tarafından düzenlenen 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor buna inanın. Ve yine buna inanın bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz ve özgürlük, doğruluk, adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz. Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına ilk yanıt İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Her koşulda sayın genel başkanımızın yanındayım” ifadelerini kullandı.

Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın #yanındayım @kilicdarogluk

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) September 23, 2022

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımda “Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım.” dedi.

Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım. @kilicdarogluk pic.twitter.com/HpGNlbPQgQ

— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) September 23, 2022

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Umut, barış ve adalet dolu bir Türkiye için Genel Başkanımız” ifadeleriyle Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Umut, barış ve adalet dolu bir Türkiye için Genel Başkanımız @kilicdarogluk‘nun #yanındayım pic.twitter.com/M1b6Bohg2f

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) September 23, 2022

MERDAN YANARDAĞ ÇAĞRI YAPMIŞTI

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, anket sonuçlarında isimleri yer alan ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslendi. Yanardağ, “Adaysanız aday olduğunuzu açıklayın. Değilseniz açıklama yapın ve bu tartışmayı bitirin.” demişti. Yanardağ’ın çağrısına CHP içinden ilk destek PM üyesi Eren Erdem’den gelmişti. TELE1’de katıldığı programda Yavaş ve İmamoğlu’nun tavrını netleştirmesini istemişti.

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK BÜYÜDÜ

Kılıçdardoğlu’nun çağrısına CHP’li belediye başkanları ve milletvekillerinden yanıt geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel gibi isimler ‘Kılıçdaroğlu’nun yanındayız’ dedi.

Bursa’da ise son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Bozbey de, birlikte fotoğrafını paylaşarak, “Ülkemizin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için seninleyiz, yanındayız Genel Başkanım” dedi.

https://twitter.com/mustafabozbey/status/1573250250860634112
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.