Kılıçdaroğlu’ndan seçim uyarısı

Kılıçdaroğlu’ndan seçim uyarısı
07.08.2023
A+
A-

Kemal Kılıçdaroğlu: “Asıl zammı seçimden sonra göreceksiniz. Asıl mağduriyeti o zaman göreceksiniz. Vatandaşın ümüğünü nasıl sıktıklarını o zaman göreceksiniz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ocaktan sonra belediye başkanları seçim süreci gelecek. Asıl zammı seçimden sonra göreceksiniz. Asıl mağduriyeti o zaman göreceksiniz. Vatandaşın ümüğünü nasıl sıktıklarını o zaman göreceksiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erzincan’ın Tercan İlçesinde düzenlenen ‘Halk Buluşması’ programında Erzincanlı vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Eren Erdem, Ahmet Akın ve Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Mustafa Sarıgül’den memnun musunuz? O her yerde ve her ortamda, Ankara’da da olsa, başka bir yerde de olsa bütün Erzincanlıların hakkını ve hukukunu koruyor, savunuyor. Benim de görevim bu gerçeği sizlere söylemek. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları biliyorsunuz. Diyeceksiniz ki, ‘Bu kadar sıcakta acaba Kılıçdaroğlu bize ne anlatacak?’

ÇİFTÇİYE YOK ÇETEYE VAR!

Çiftçi dediğiniz kişi tarlasında çalışır, alın teri döker, ürününü elde eder. Hatırlar mısınız, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üstünde şöyle bir ifade vardı; ‘Ofis, çiftçinin kara gün dostudur’ diye. Bugün buğdayınızı, arpanızı aldınız götürdünüz, normalde bunları almaları lazım. Sıraya koyuyorlar, sonra ‘Paranızı 4-5 ay sonra ödeyeceğiz’ diyorlar. Ama şunu sakın unutmayın: ‘Beşli Çete’nin parasını aynı gün tak tak tak ödüyor. Üstelik dolar olarak ödüyor.

Kim alın teri döküyorsa, kim mücadele ediyorsa, helal ekmek kazanıyorsa her zaman ve her ortamda onun yanında oldum, olmaya da devam edeceğim.

Mazotun nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. Gübrenin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. Dışarıdan buğday alıyorlar, arpa alıyorlar, et alıyorlar, canlı hayvan alıyorlar, mercimek alıyorlar, nohut alıyorlar, dünyanın milyar dolarlarını ödüyorlar ama bizim çiftçiye gelince, ‘Para yok’ diyorlar. Sizin Türkiye genelinde hakkınızı ve hukukunuzu Kemal kardeşiniz sonuna kadar savunacak.

ESNAFA UCUZ KREDİ VERİLMELİ

Esnaf sattığı ürünün yerine yenisini almak istediğinde parası yetmiyor. Sabah zam, öğlen zam, akşam zam. Nereye gidecek bu işin sonu? Esnaf kardeşim yeri geldiğinde sigorta primini dahi ödeyemiyor. Sigorta primini ödeyemediği için de bu sefer sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Çiftçiye nasıl Ziraat Bankası’nın ucuz kredi vermesi gerekiyorsa Halkbank’ın da esnafa ucuz kredi vermesi gerekiyor. Ama önünü kesiyorlar. Size gelince krediyi vermiyorlar ama ağalara paşalara gelince dünyanın kredisini, üstelik çok düşük faizlerle veriyorlar. Bunların hepsini ben hafızamın bir köşesine yazdım, sizler de hafızanızın bir köşesine yazın.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI

Ne diyorlar? ‘Emekliye zammı yıl sonunda vereceğiz.’ ‘Ocak ayında vereceğiz’ ne demektir? ‘Asıl zammı ocaktan sonra yapacağız. Şimdi durumu idare ediyoruz. Parça parça zam yapıyoruz ama ocaktan sonra göreceksiniz yağmur gibi zamlar gelecek.’

Ocaktan sonra belediye başkanları seçim süreci gelecek. Asıl zammı seçimden sonra göreceksiniz. Asıl mağduriyeti o zaman göreceksiniz. Vatandaşın ümüğünü nasıl sıktıklarını o zaman göreceksiniz.

Allah aşkına, eğer evlatlarınızı seviyorsanız bu güzel ülkeyi seviyorsanız, çoluk çocuğunuza hizmet ediyorsanız, huzur içinde bu memlekette hepimiz rahat yaşamak istiyorsak önümüzdeki belediye seçimlerinde ne olursunuz elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.