Kılıçdaroğlu: Yanına bırakmayacağız!

Kılıçdaroğlu: Yanına bırakmayacağız!
14.12.2022
A+
A-

Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak kararı sonrası Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama: Yanına bırakmayacağız.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararı sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Öte yandan siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Karar sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi. Almanya’dan dönüş yolunda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Hukukun nasıl katledildiğini bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin nasıl çürüdüğünü, adaletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz. Ama şundan hiç kimsenin endişe duymaması lazım; biz sonuna kadar adaleti savunacağız. Adaletsizliği yapanların da bunu asla yanına bırakmayacağız.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’yla 12 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği de öğrenildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun endüstriyel dönüşüm başdanışmanı Jeremy Rifkin’i de arayarak Berlin’e olan seyahatini iptal etmesini söylediği bildirildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YENİ AÇIKLAMA

Bu açıklamadan kısa süre sonra yeni bir video yayımlayan CHP lideri, “Hukukun nasıl katledildiğini, bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin, adaletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz. Ama şundan hiç kimsenin endişe duymaması lazım. Biz sonuna kadar adaleti savunacağız. Adaletsizliği yapanlara da bunu asla bırakmayacağız” dedi.

Sosyal medya hesabından da videolu açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim ki, bu ülkede artık darbeci de Saraydır, yasakçı da Saraydır! Öyle de muamele göreceklerdir” ifadelerini kullandı.

(Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.