Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yedirmeyeceğim!

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yedirmeyeceğim!
26.04.2023
A+
A-

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Nevşehir’deki mitinginde hıncahınç doluydu. Adım atacak yeri bile kalmayan yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Türk lirasını pula çevirdiler bir de ortalıkta geziyorlar milliyetçiyiz diye” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar’ın ardından Nevşehir’de miting düzenledi.

Sahneye çıkan Mansur Yavaş şunları dile getirdi:

“Kayseri’deki İYİ Parti mitinginden geldik. Onlar orada biz burada. Birleşe birleşe kazanacağız. Altı siyasi parti sayın genel başkanım, farklı fikirlerde olmalarına rağmen bir araya geldiler. İnşallah 14 Mayıs’ta ne yapılacaksa kayıt altına alındı.

Mevcut iktidarın sadece yaptıkları ve vaatleri ile gelmesi gerekirdi. Parti malı gibi bazı şeyleri yapıyorlar. Ama yaptıkları tek şey var, karalamak iftira. 14 Mayıs’tan sonra sizle anlaşalım bu nefret dilini kaldıralım, onlara benzemeyelim.

“ASLINDA BEKA İŞSİZLİK, MÜLTECİLER NEDENİYLE TEHLİKEDE”

35 bin nüfuslu belediyenin başkanı Ankara’yı yönetecek diye küçümsediler. Kendileri, annelerinin karnında büyükşehir belediye başkanı diye doğdular ya… İlk geldiklerinde maaşı bile ödeyemez dediler. İş başına geldik, ihaleleri açık yaptık. 2010’da 80 liraya yaptıkları asfaltı 20 liraya yaptırdık. Elde ettiğimiz tasarruflarla, faizli borçları dahil 5 katrilyon eski dönemin borcunu sildik.

Bir kişinin verdiği karar gidecek. Diyorlar ya altısı nasıl yönetecek. Uzun süre altılı masa altılı masa derken kendileri altıyı tutturdu. Grup başkanvekilleri Hüdapar bizden aday değil demiş. Nerede? Hangi listelerden aday oldu. Görmüşsünüzdür Osmaniye adayı, sayın bakan AFAD’ın kolileri almış seçim bölgesin götürüyor.

Uzun yıllardır izledik, ABB damgalı yardım kolileri dağılırdı. Buna son verdik insanın gururunu kırar. Başkentkart verdik, o aileler kadınlar bakkallara gidip çoluk çocuğunun ihtiyacını alıyor. Seçimi kaybedersek devletin bekası tehlikeye girer dediler. Aslında gerçekten devletin bekası tehlikede. Mülteciler nedeniyle tehlikede, işsizlik nedeniyle tehlikede, aynı zamanda kiraların yüksekliği aslında şimdi tehlikeye giriyor.

“YAVAŞ ONLARIN ÇIKARDIĞI T.C TABELASINI GERİ DUVARA ÇAKTI”

Fiyat pahalı diyenlere soğan kafalı diyorlar. Açız diyene kürekle vurmak lazım diyorlar. Halktan koptular. Biz seçildiğimizde beka gidermiş. Seçildik, o Mansur Yavaş onların söktüğü T.C tabelasını duvara geri çaktı. Rahatsız oluyorlar T.C tabelasından. Onların yedek kuvvetleri var. Onlardan mektup getirip TV’de okuttular, terörist başının kardeşini televizyona çıkardılar.

Şimdi tersten çakıyorlar. Sanki millet İttifakı’nı destekliyormuş gibi konuşup, sabote elde etmek için ellerinden geliyor. Onlar ne konuşursa konuşsunlar, kandil silahı bırakmadıkça, Kandil’in tepesine füze yağacak, o silahı bırakacaklar. Artık ne Türkleri Ne Kürtleri öldüremeyecekler. Bu konuşunca Suriye operasyonları ne olacak diyorlar. ABD orada YPG/PKK’yı eğittiği takdirde o operasyonlar asla durdurulmaz. PKK’nın görüşleri belli mi? Bayrakla Cumhuriyetle Türklükle sorunu var. Hüdapar’ın da görüşleri ne ? Aynı. Diyanet İşleri’ni Atatürk kurdurdu. Kimsenin gücü yetmez kapatmaya.Açık farkla, birinci turda bitireceğiz.”

“TÜRKİYE’YE YENİ BİR UFUK GETİRECEĞİZ SÖZ VERİYORUM”

Mansur Yavaş’ın ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, büyük bir tezahürat ile sahneye çıktı.

Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

Bu ülkeye hep birlikte iktidar için mücadele edeceğiz. Ben de size söz veriyorum kesinlikle ama kesinlikle Türkiye’yi farklı bir ufuğa taşıyacağız. Emin olun bu ülkeye baharı getireceğiz. İnanın buna.

Depremzedeleri ağırladığınız için kucakladığınız için hepimize yürekten teşekkür ederim. Bu teşekkürü yapmak boynumun borcudur. Millet olarak tasada da kıvançta da birlikte olmak zorundayız. Bir çocuğumuz açsa hepimiz açız.

Borcu olduğunu için doğalgazı kesiliyorsa o ailenin 85 milyon soğukta kalıyordur.

Kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Beraber olacağız, birlikte olacağız. Türkiye’ye yeni bir ufuk getireceğiz. Söz veriyorum, Bay Kemal sözünden dönmez.

“ÜRGÜP’ÜN ÜZÜMÜ KEMAL TUTAR SÖZÜNÜ”

‘Ürgüp’ün üzümü Kemal tutar sözünü’, Eyvallah.

Türkiye, genelinde burada da yaşadığınız ciddi bir sorun var. Köyler boşalıyor, üretim yapılmıyor. Gençler de üretim zincirinden ayrılıyor. Çiftçiyi toprağa küstürmeyeceksin. Onlar kazanacak, 85milyonun karnı doyacak. Her şeyi dışarıdan alıyoruz. ETİ SAMANI yulafı, mısırı, şekeri, her şeyi dışardan alıyoruz. Neden? koskoca Türkiye, topraklarımız suyumuz var. güneşimiz var çalışkan insanlarımız var. Hangi gerekçe ile dışarıdan alıyoruz.. Milliyetçilik dediğin önce üretim, milliyetçilik dediğin yabancıya el açmaz. Milliyetçilik zenginleşir.

Asıl arzumuz zenginleşen sözü dinlenen bir Türkiye.

Çiftçi üretecek, eli oğlu üretiyor biz tüketiyoruz. Onlar kazanıyor bu mu milliyetçilik. Biz kanacağız üretip dünyaya meydan okuyacağız.

Kırsalda çalışanların SGK primlerini devlet ödeyecek. Sen çalış, emekli olacaksın kardeşim. Bunu yapmak zorundayız. Bereketlerimiz var tütünümüzü yok ettiler, üzümümüzü yok ettiler.

“TÜRK LİRASINI PULA ÇEVİRDİLER”

Dışarıdan gelecek, dışarıya dolar ödeyeceksin.

Türk lirasını pula çevirdiler bir de ortalıkta geziyorlar milliyetçiyiz diye.

Nevşehir’de son 3 yılda daire fiyatları yüzde 450 artmış. Bazen diyorlar ki gençler neden umutsuz. Benim kuşağımda biz babalarımızdan daha iyi eğitim alıp daha iyi yaşam aldık. Bizim çocuklarımız bizden iyi eğitim aldı ama bizden düşük gelirli.

Genç, iş arıyor. Asgari ücretli olsam ne ömür boyu araba alırım ne ev araba alırım diyor. Yurtdışına gidiyor.

O zaman gençler, benim sözüm var. Bu ülkede kalıp büyütüp zenginleşeceksiniz.

Şanlıurfa’ya gittim çiftçiler şikayet ediyorlar elektrik fiyatlarından. Onlara söyledim bize belediye başkanlığını verin en geç 2 senede bedava elektrik vereceğiz diye. Dediler ki elinden tutan mı var? Yaptık Denizli Bozkurt’a verdik, Antalya’da güneş santrali ile verdik.

Göreceksiniz burada da aynı şey olacak. Bazen diyorlar ki nasıl bedava verirsin? Allah’ın güneşi bedava kardeşim.

“BAY KEMAL HALK İÇİN ÇALIŞIR”

Kömür doğal gaz getirip dolar veriyorlar. Biz yeşil enerji ile kredi alacağız. Güneş panellerini elde edeceğiz fatura gelmeyecek çünkü bedava.

Neden bunları yapmıyorlar? Çünkü petrol doğalgaz lobisine teslim olmuş durumdalar. Onlar yandaş için çalışırlar, Bay Kemal halk için çalışır.

Benim saraylarda gözüm yok. Ne yapacağım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi köşkü Çankaya’da oturacağım. Hep birlikte Çankaya’ya yürüyeceğiz.

Neden saraylar? İsraf günahtır. Çıkaracağız bir numaralı genelde savurganlığı önleme genelgesi olacaktır. İlk yapacağız iş, Cumhurbaşkanlığının 16 uçağını satıp yangın söndürme uçakları alacağız Bir tarafa yazın, Bay Kemal unutmaz sözünü tutar.

Ağaç yanıyorsa benim yüreğim yanıyor demektir. Bir ağacın yetişmesi kaç yıl sürüyor? Bize oksijen varsa yeşil ormanlar için var.

Akdeniz havzasının iklim değişikliği nedeniyle yangın çıkacağınız bilmemiz lazım.

Maviliklere hep beraber süreceğiz hiç merak etmeyin. Burası dünyanın en güzel ülkesi.

Milletimize hizmet edeceğim. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olmasın diye başta beşli çeteler, uyuşturucu baronları bir sürü iftira atıyorlar. Ne yaparsanız yapın burnunuzdan fitil fitil getireceğim.

“KUL HAKKI YEDİRMEDİM, YEDİRMEYECEĞİM DE”

Öyle baronlar kalkacak bizim gençlerimiz zehirleyecek. Türkiye’de hesaplaşacaklar, bizim siyasetçiler de seyredecek.

Uyuşturucu baronların da burnundan getireceğim, bu milletin paralarını alan Bay Kemal bunları bulamaz diyenler iyi bilsin. Bay Kemal iyi bilsin, Türkiye’den kaçırılan paranın kaç kuruş hangi bankada olduğunu çok iyi biliyor.

Komisyonu kuracağız, nereye gittiğini bulacağız. Efendim neymiş Manhattan 35 katlı gökdelen yapıyorlar neymiş? Öğrenci yurdu. Bunu Bay Kemal yer mi? O 35 katlı binayı da bu ülkenin tapusu olarak kaydedeceğim.

Ben söz verdim. Ramazan Bayramı’nda Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar emekli ikramiye verilsin diye. Nerede para bulacaksın diye. Türkiye zengin ülke. Sen beşli çeteye verirsin ben vatandaşa veririm.

Kurban bayramında göreceksiniz 15 bin liranızı vereceksiniz. Emekli, bu ülkenin kalkınması için alınteri döken çaba harcayan SGK primini ödeyen, zamanı gelince de emekli olup güzel bir hayat sürmek isteyen kişidir. Emekliye para vermiyor ama beşli çeteye veriyor.

Arkadan çıkıp da Bay Kemal’in suçluyor. Para kesecek diye. Evet, kul hakkı yiyenlerin parasını keseceğim. Kul hakkı yedirmedim yedirmeyeceğim de.

Siz kim milliyetçilik kim, Türkiye tarihinde ilk kez kendi topraklarımızı terk ettik. Süleyman Şah türbesini kaçırmadılar mı? Bayrağımızı indirmediler mi?

“SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ YAKALAYIP ADLİYEYE TESLİM EDECEĞİM”

Süleyman Şah türbesini götüreceğim geri, bayrağımızı vatan toprağına geri götüreceğiz. Bütün dünyada selam duracak.

Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu. Vuran kimdi Rusya? Cumhurbaşkanı ne yaptı Putin’in yanına gitti. Putin aldı kapıda bekletti, kronometreyi çalıştırdı bütün dünyaya da gösterdi.

Bay Kemal böyle bir haksızlığa katlanır mı? Böyle bir tabloyu Türkiye Cumhuriyet hakketmiyor.

Elin oğlu bağırıyor, Trump beni kızdırırsan mal varlığını açıklarım diyor.

Ama Bay Kemal şunu söylerdi, ‘Benim mal varlığımı açıklamazsanız namertsiniz’ derdi. O yüzden onların verecek milliyetçilik dersi yok.

Bizim iki kırmızı çizgimiz var; Bayrak ve vatan.

Türkiye zor koşullar altında, birileri zenginleşirken birileri yoksullaşıyor.

İktidar değişikliğine ihtiyacımız. Allah aşkına kul hakkı yiyenlere oy vermeyin.

Evet, birleşe birleşe kazanacağız. Türkiye kazanacak, kadınlar kazanacak, engelliler kazanacak, gençler kazanacak. Hiç kimsenin zarar etmediği bir Türkiye’yi inşa edebiliriz

Her şey çok güzel olacak. Sinan Ateş’i asla unutmayacağım. Ateş’in katillerini yakalayıp adliyeye teslim edeceğim. Hiç edişe etmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.