Kılıçdaroğlu: Alın teri dökeceğiz ve kazanacağız!

Kılıçdaroğlu: Alın teri dökeceğiz ve kazanacağız!
27.03.2021
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi en kısa sürede bölgesindeki bütün sorunlarından arındırıp görkemli bir ülke haline getireceklerini belirterek, “Biz üreteceğiz, biz alın teri dökeceğiz ve kazanacağız.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşaat alanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada hattın hayırlı olmasını temenni etti.

İstanbul’u “küçük Türkiye” olarak tanımlayan ve dünyanın en önemli metropollerinden birisi olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda hala İstanbul’da ulaşım sorununun çözülememesini eleştirdi.

Yerel yönetimlerde sağladıkları başarının merkezi yönetimde sağlayacakları başarının işareti olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi en kısa sürede bölgesindeki bütün sorunlarından arındırıp görkemli, güvenilir ve saygınlığı giderek artan bir ülke haline getireceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Demokrasisi gelişmiş, insan haklarına saygılı, kadın-erkek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, herkesin aşının, herkesin işinin olduğu, evlatlarımızın geleceklerini yurt dışında değil Türkiye coğrafyasında aradıkları güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Kararlıyım, bunu mutlaka ama mutlaka birlikte yapacağız. Birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız, birlikte 83 milyon insanın Londra’daki bir avuç tefeciye hizmet etmesine son vereceğiz. Biz üreteceğiz, biz alın teri dökeceğiz ve kazanacağız. Bunu yapacağız, beraber yapacağız. Esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle, işçisiyle beraber yapacağız, birlikte yapacağız.” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda katılımcıların Berat Kandilini kutladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul’un toplu taşıma sisteminin ana omurgasını raylı sistemlerin oluşturması gerektiğini, başka türlü kentte ulaşıma çözüm bulunamayacağını ifade etti.

İmamoğlu, “Tüm diğer ulaşım sistemleriyle entegre edilmiş bir biçimde, yaya açısından kolay erişilebilir, bütün İstanbul’u sarmış raylı sistemler ağını İstanbul’a kazandırmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin da törende konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından butona basarak temele harç döken Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile katılımcılar, daha sonra inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan, Emine Gülizar Emecan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.