Kemal Demirel, Bakan’a hızlı tren projesini sordu

Kemal Demirel, Bakan’a hızlı tren projesini sordu
01.04.2021
A+
A-

Gökçedağ Tren İstasyonu’nda 24 yıl önce başlattığı “Bursa’ya tren istiyoruz” kampanyasını ısrarla canlı tutan 22 ve 23’ncü dönem CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, temel atma töreni için Bursa’ya gelecek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na hızlı tren soruları yöneltti.

Bakan Karaismailoğlu’nun Bursa ziyaretinde Bursa Emek – YHT Gar – Şehir Hastanesi Metro Hattı Temel Atma törenine katılacağını hatırlatan Demirel şunları söyledi:

“Bursa’nın yılan hikayesine dönen hızlı tren projesi de aynı bakanlıkta olduğu için bu sorulara cevap arıyorum. Sayın Bakan hazır Bursa’ya gelmişken, Bursalılara bu soruların da cevabını vermelidir:

-Bursa’nın Hızlı Tren Projesi niye gecikti? 2016 da bitecek dendi bitmedi, 2019 dendi yine bitmedi, sebepleri nelerdir?

-Hızlı trenin istasyonların yerleri nerededir?

-Şimdi 2023’ter açılacak deniliyor. Bu tarihte Bursalılar trene binecek mi? Bu tarih kesin mi?

-Projenin bitmesi için yeterli kaynak bütçeden ayrıldı mı?

Sayın Bakanım Bursalılar Adına bu sorularımı cevaplarınızı bekliyorum.”

24 YILDIR ARALIKSIZ GÜNDEMDE TUTUYOR

19 Ocak 1997’den buyana Bursa’ya tren istiyoruz sloganıyla imza kampanyaları da yürüten, ancak son 1.5 yıldır Covid-19 koşulları nedeniyle etkinliklerine ara veren Demirel, ısrarla tren projesinin takipçisi olduğunu, aradan geçen yıllar içerisinde 40 il dolaştığını, yürüyüş yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Israrla tren  projesinin takipçisi olduk. 2012 yılında 3 bakanın katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninde, Bursa’nın 2016’da trene kavuşacağı müjdesi verilmişti ama maalesef gerçekleşmedi. Demiryolu projesi 2019’a ertelendi. Güzergahla zeminle ilgili sorunlar bir yandan, maddi kaynak yetersizliği bir yandan gecikmelere yol açtı. 2019’da biter diye beklerken, bu kez de tasarruf söylentileri çıktı, hükümetten 2019’da bitecek açıklamaları yapılmış olmasına rağmen verilen söz tutulmadı ve bizim tren rüyamız yine gerçekleşmedi. Bursa’ya hızlı trenin gelmesi için 100 binlerce imza topladım. STK’lardan milletvekillerine, bakanlardan derneklere kadar ziyaretlerde bulundum. Şimdi de 2023 yılına tarih veriliyor. Bursalıların tren hasretinin bitmesi için herkes gereğini yapmalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.