KBC Başkanı Nezir Çağlar’dan 10 Ocak mesajı

09.01.2021
A+
A-

Kilis Basın Cemiyeti (KBC) Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kilis İl Temsilcisi Nezir Çağlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kilis Basın Cemiyeti (KBC) Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kilis İl Temsilcisi Nezir Çağlar mesajında şu ifadeleri kullandı: “Gazetecilerin, 60 yıl önce gerçekleştirdikleri mücadelenin sonucunda elde edilen kazanımlar doğrultusunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ilan edilmiştir. Gelinen süreçte basın çalışanlarının hak ve haklılık mücadelesinin bir sonucu olarak kamuoyuna haber ve bilgi akışı sağlayan gazeteciler, halkın gözü, kulağı ve sesi olma sorumluluğunu yürütmektedir. 
Ben de şahsım olarak Kilis’te görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının haklarını korumak ve savunmak adına, bir çok mesleki örgütte Kilis’i temsil etmekteyim. Bu sebeple önce Kilis Basın Cemiyeti’ni kurduk. Sonra sırasıyla Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF)’na, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)’na, Medya-İş Sendikası’na ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’ne, şahsım veya Cemiyetimizi üye yaptık. Son olarak ise İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF)’nun kuruluşunda yer aldık. Bu çatı altında oluşturulan İGF Haber Ajansı (İGFA) ve İGF Reklam Ajansı’nın kuruluşunda bulundum. Üyesi bulunduğum bütün mesleki kuruluşların toplantılarında Kilis’i tanıtıp, Kilis’te ki sorunları masaya yatırarak çözüm önerileri sunmaktayım.
Bu sorumluluk bilinciyle pandemi sürecinde dahi en ön safta yer alan ve halkın haber alma özgürlüğü için hayatını tehlikeye atan basın mensupları, yasalar tarafından da korunmalı ve gözetilmelidir. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülecek olan aşı sürecinde de basın mensuplarının riskli grupta yer alması gerekmektedir. Gazetecilik mesleğinin hakkını vermek için özveriyi, güç koşulları, hatta ölümü, bir yaşam biçimi olarak kabullenmiş tüm gazeteci meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.