Kastamonu Platformu üyelerinden Bursa’ya vefa ziyareti

Kastamonu Platformu üyelerinden Bursa’ya vefa ziyareti
05.12.2022
A+
A-

Kastamonu Platformu üyeleri, önceki dönem İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında, yakın zamanda cerrahi operasyon geçiren Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik’e geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette ev sahipliğini Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonuna bağlı Bursa Gemlik Kastamonulular Derneği yaptı.

Gemlik protokolünün de iştirak ettiği  kahvaltı programı geniş bir katılıma dönüştü.

    

Programda konuşan Kastamonu Platformu Başkanı önceki dönem İçişleri, Devlet, Çalışma, Gençlik Spor Bakanlığı yapmış olan Murat Başesgioğlu; ”Bugün Bursa’da Kastamonu Platformu ile birlikte hem değerli Federasyon Başkanımız İsmail Tiftik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk, hem de Gemlik Kastamonulular Derneğimiz, hemşerilerimiz ve Gemlik protokolü ile bir araya geldik. Ev sahipliği için Bursa’daki hemşerilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Gemlik Kaymakamı Hasan Göç ise ”Ben Çankırılıyım. Ancak Kastamonu’nun iki ilçesinde görev yaptım. Kendimi Kastamonulu hissediyorum. Nasrullah’ın suyundan da içtim. Bursa’daki tüm Kastamonululara teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kastamonu Platformu Genel Sekreteri ve İstanbul Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanı Remzi Şen de programda, ”Kastamonu Platformu ve Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte geniş bir katılım ile Bursa Kasderfed Başkanımız İsmail Tiftik’e geçmiş olsun ziyaretimizi Gemlik Kastamonulular Derneğimizin ev sahipliğinde gerçekleştirerek vefamızı göstermiş olduk. Birlik, beraberlik ve dayanışma örneği olacak bu ziyaret bundan sonra da örnek teşkil edecek ve bu programları Türkiye geneline yayma gayreti içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kastamonulular Platformunun ‘Geçmiş Olsun’ organizasyonundan mutlu olduğunu  ifade eden  Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik de, ”Sayın Bakanımıza, Kastamonu Platformu üyelerine, hemşerilerimize ve tüm gönül dostlarımıza yaşamış olduğum rahatsızlık döneminde benimle birlikte olup yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. Demek ki görev yaptığımız 15 yıldır doğru İşler yapmışız ve dost biriktirmişiz. Üç ay aradan sonra aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve huzur içindeyim.” dedi.

 

Kocaeli Kastamonulular Dernek Başkanı Nurcan Acaroğlu;  ”Kastamonu Platformu olarak Bursa’da gerçekleştirdiğimiz ikinci program oldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da ki hemşerilerimizde var güçleri ile Kastamonu tanıtımı için çalışıyorlar. Tüm hemşerilerimize gayretleri için teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Programa ev sahipliği yapan Gemlik Kastamonulular Dernek Başkanı Cafer Çevik de, ”Bu program sayesinde Federasyon Genel Başkanımız İsmail Tiftik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Kastamonu Platformu üyeleri ile Gemlik protokolünü Gemlik’te bir araya getirerek birlik ve beraberlik mesajı vermiş olduk. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.” ifadelerini kullanırken, Gemlik protokolü katılımcıları da yaptıkları konuşmalarda Kastamonuluların yaşadıkları kentlerde istihdama, barışa, huzura, birlik ve beraberliğe katkı koydukları için teşekkür ettiler.

Kahvaltı programına katılımcı listesi ;

Murat Başesgioğlu (Önceki dönem İçişleri,Devlet,Gençlik spor ve Çalışma Bakanı)

Mustafa Asım Alkan (Yalova Vali Yardımcısı)

Hasan Göç (Gemlik Kaymakamı)

Mert Kaan Dimili (Gemlik Belediye Başk. Yard)

Mehmet Duran (Gemlik Milli Eğitim Müdürü)

Remzi Şen ( İstanbul Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanı)

İsmail Tiftik ( Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı)

Ali Tekin (Tosya Federasyonu Genel Başkanı)

Halil Hasanoğlu (Taşköprü Federasyonu Genel Başkanı)

Kubilay Salihvatandaş (Küre Federasyonu Genel Başkanı)

Mehmet Çamur (İstanbul Kasder Teşkilat Başkanı)

Ekrem Uygun (İstanbul Kasder Genel Başkan Yardımcısı)

Yılmaz Cesur (İstanbul Kasder Genel Başkan Yardımcısı)

Hüseyin Sel (İstanbul Kasder Genel Başkan Yardımcısı)

Nurcan Acaroğlu

(Kocaeli Kastamonulular Derneği Başkanı)

Cafer Çevik (Bursa Gemlik Kastamonulular Derneği Başkanı)

Cüneyt Çalılık (Bursa Yıldırım Kastamonulular Derneği Başkanı)

Recep Yüce (Bursa İnegöl Kastamonulular Derneği Başkanı)

Dr . Özge Tümer Bursa Nilüfer Kastamonulular Derneği Başkanı)

Gülbahar Koltukoğlu Kömürcü (Bursa Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan V.)

Ali Akgün (Kasder Yalova Şube Başkanı)

Yasemin Fazlaca (Kasder Yalova Şube Başkan Vekili)

Muhittin Tığlı (İstanbul Kasder Danışma Kurulu Üyesi)

Bursa ve il dışından gelen dernek ve federasyon başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Gemlik’te bulunan Kastamonulular programa katılarak büyük ilgi gösterdi.

Programın kapanış bölümünde0 Türkiye Yazarlar ve Şairler Derneği Genel Başkanı ve Gemlik Kastamonulular Derneği Üyelerinden Hasan Azkıran Kastamonu şiirini okurken, Yılmaz Işık da bağlama çalarak ‘Tiridine Bandım’ türküsünü okudu. Gecenin finalinde ise İstanbul Kasder Genel Başkan Yardımcısı ve Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı Yılmaz Cesur yönetiminde tüm salon, Çanakkale Türküsünü okuyarak coşku dolu  anların yaşattılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.