KASSAK Komisyonu, Cihat Yaycı Paşa ile Kudüs’ü konuşacak

KASSAK Komisyonu, Cihat Yaycı Paşa ile Kudüs’ü konuşacak
03.11.2023
A+
A-

Kısa adı KASSAK olan Uluslararası Savaş Suçları Araştırma Komisyonu, 4 Kasım 2023 Cumartesi günü ‘Uluslararası Akdeniz Zirvesi – 2023’de Kudüs’ü masaya yatıracak.

Cihat Yaycı Paşa’nın yanı sıra bir çok  önemli ismin konuşmacı olarak yer alacağı ‘Uluslararası Akdeniz Zirvesi – 2023’de Kudüs, Akdeniz’deki gelişmeler ve Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’ni masaya yatıracak.

‘Uluslararası Akdeniz Zirvesi – 2023’ ile ilgili bilgi veren KASSAK Komisyonu Başkanı Salih Kurt, “04.11.2023 Cumartesi günü Saat 18:00’da Komisyon Üyemiz Sayın Cihat Yaycı Paşamızın vereceği uluslararası konferansta Kudüs, Akdeniz ve Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’ni konuşacağız.” dedi.

Amaçlarının uluslararası huzura ve barışa Türkiye olarak katkı sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Salih Kurt, “Cihat Yaycı Paşamızın Akdeniz havzası için yaklaşık 50 yıllık tecrübe ve birikimi var. Bu birikimden devlet ve millet olarak faydalanmak, dezavantajlarımızı avantaja çevireceğimizi düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

”Ayrıca Cihat Yaycı Paşamızın diplomasi dilini çok iyi bilen bir kişi olarak ülkemize uluslararası ilişkiler ve uluslararası hukuk konusunda kamuoyunda yaptığı açıklamalar ile olağanüstü bir destek vermeye devam ettiğinin de altını çizmek isterim.” açıklamasında bulunan KASSAK Komisyonu Başkanı Salih Kurt, şöyle konuştu:

“KASSAK Komisyonumuzun çok kıymetli, uluslararası birçok ülkeden katılımın sağlandığı saygın diplomatlardan oluşması, ülkemizin ciddi barışçıl politikalar ürettiğinin göstergesidir. Dünyamızın ve bölgemizin huzuru ve güvenliği için Türkiye’de çok uluslu Uluslararası Savaş Suçları Mahkemeleri’nin (USSAM COURTS) kurulması dünya barışına ciddi katkı sağlayacaktır.”

KASSAK Komisyonu Başkanı Salih Kurt, Tüm Hukukçular Vakfı Başkanı Yaşar Baş’a da görüşlerine verdiği destekleyen açıklamalarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.