Karacabey’de 50 Yıllık Gölecik Barajı özlemi dindi

Karacabey’de 50 Yıllık Gölecik Barajı özlemi dindi
27.11.2017
A+
A-

Karacabeylilerin 50 yıldır hasretle beklediği ve ilçenin tarihi anlarından biri kabul edilen Gölecik Barajı’nın inşaatında ilk adım atıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Bursa’da gerçekleştirilen toplu açılış törenlerinin Karacabey’deki halkası, ilçede hasretle beklenen Gölecik Barajı oldu.

Gölecik Deresi’ndeki törene, Bakan Eroğlu’nun yanı sıra; Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Jandarma Komutanı Erdal Özköroğluile birlikte, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Karacabeyliler yoğun ilgi gösterdi.

Bölgeye Değer Katacak

Tören sırasında Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı konuşmada, “Karacabey’de 50 yıllık bir özlemdi. Çeşitli iktidarlar Gölecik Barajı vaadinde bulunmuştu ancak AK Parti iktidarına kadar, bir çivi bile çakılamamıştı. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun gayretleri ile bu noktadaki çalışmalar devam etti, ihalesi yapıldı ve baraj inşaatları konusunda tecrübeleri olan bir firma ihaleyi aldı. Ve bugün gelinen noktada, temellerin ardından inşaat burada yükselmeye başladı. Bu baraj ile birlikte, tarımsal sulamaya katkı sağlanacak olmanın yanı sıra, Karacabeyliler de kaliteli içme suyuna kavuşacak. Özellikle yaz aylarında mevcut kapasite yetmediği için %80 oranında kuyu sularını kullanıyorduk. Adeta bu baraj yapılana kadar, varlık içerisinde yokluk çekiyorduk. Bu baraj ile Karacabeyli vatandaşlarımız, sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Sulama imkânı ile bölgeye farklı bir değer katacak. Bununla birlikte,BUSKİ marifetiyle su şebekleri ile kanalizasyon sistemi ve altyapı çalışmaları da bu çalışmalara paralel olarak devam edecek. Karacabey’imize hayırlı olsun” dedi.

Bakan Eroğlu Tarih Verdi

Törende sırasında yapılan açıklamada ise Bakan Eroğlu’nun, inşaatın Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılına denk gelen, 14 Eylül 2019’da tamamlanması sözünü müteahhit firmadan istediği ve firma yetkililerinin de buna onay verdiği kaydedildi.

Öte yandan, baraj inşaatının hızlanması ile birlikte,Gölecik Barajı farklı çevrelerinde olumlu tepkisini aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.