Kamu borçlarının yapılandırma süresi 1 ay uzatıldı

Kamu borçlarının yapılandırma süresi 1 ay uzatıldı
23.05.2023
A+
A-

Kamu borçlarının yapılandırmasına ilişkin 31 Mayıs’ta sona erecek başvuru süresi 1 ay uzatıldı. Son başvuru 30 Haziran oldu.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi bir ay uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi 30 Haziran’a çekildi. İlk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış oldu.

2,5 MİLYON BAŞVURU YAPILDI

Vergi ve SGK borçları başta olmak üzere kamuya olan borçlara ödeme kolaylığı sağlayan 7440 sayılı Kanun, 12 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak, aynı gün itibariyle yürürlüğe girdi. 7440 sayılı Kanun ile 837,3 milyar lirası Maliye’ye, 361 milyar lirası Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya ve kalanı da diğer kurumlara olmak üzere yaklaşık toplamda 1 trilyon 300 milyar lira borcun yapılandırılması öngörüldü.

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi dairelerine bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon başvuru yapıldı, toplamda ise 80 milyar lira civarında bir borç yapılandırıldı. Vergi dairelerine borcu olan mükellef sayısı ise 14 milyon 156 bin olarak kayıtlara geçti.

BÜYÜK KISMI TRAFİK PARA CEZALARINDAN

Yaklaşık 2 milyon 500 bin civarındaki başvurunun büyük bir kısmının trafik para cezaları da dahil olmak üzere idari para cezaları ve motorlu taşıtlar vergisi (MTV) borçlarına ilişkin olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.