KAĞANDER’den Niyazi Çapa yorumlarına sert tepki

KAĞANDER’den Niyazi Çapa yorumlarına sert tepki
24.10.2023
A+
A-

Yörük Türkmen kültürünün değerli isimlerinden Niyazi Çapa hakkında yapılan yorumlara KAĞANDER’den sert tepki!

Genel merkezi Bursa olan ve Bilecik dahil 10 ilden kurucusu ve temsilcisi olan KAĞANDER’den Niyazi Çapa hakkında yapılan yorumlara tepki geldi.

Dernek Başkanı Mustafa Bay ve yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Ömrünü Yörük – Türkmen camiasına adamış Kağander gibi Oğuz boylarının ve Yörük-Türkmen davasının taşıyıcısı durumundaki tüm yörük Türkmen derneklerinin öncülerinden, kamu kurum ve kuruluşlarında da itibar gören aksaçlımız, büyüğümüz Niyazi Çapa’ya ekmek ve tuz hakkı adına vefa borcumuz vardır.’’ dedi.

KAĞANDER Başkanı Bay, şunları söyledi:

‘’Türk töresinde ataya saygı ve hürmet birinci şarttır. Son dönemde kıymetli büyüğümüz hakkında mesnetsiz iddialar ve karalamalar olduğunu görmekteyiz. Bu da Yörük- Türkmen camiasındaki söz konusu ayrılıkları daha da derinleştirmektedir. Bu bizim töremize yakışmamaktadır. KAĞANDER olarak, tüm 24 Oğuz boyunun temel katmanı olan Yörük-Türkmen camiasının kıymetli büyüğü Niyazi Çapa’nın her zaman yanında olduğumuzu ve keza camianın da birliğinden- dirliğinden yana olduğumuzu kamuoyuna ilan ederiz. Ayrıca bu alandaki sorunlarla ilgili hem kendimiz yeni bir çözüm arayışına girmeye; hem de yapılabilecek samimi çalışmalara katkı sağlamaya hazırız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.