Kaftancıoğlu ve İmamoğlu’na kongre sürprizi!

Kaftancıoğlu ve İmamoğlu’na kongre sürprizi!
30.08.2021
A+
A-

CHP İstanbul İl Örgütü’nde dün olağanüstü ilçe kongreleri yapıldı. Kongrelerden çıkan sonuçlar ise dikkat çekti. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği ilçe başkan adayları kongreleri kaybetti.

CHP İstanbul İl Örgütü’nde bir süre önce, CHP İl Yönetimi ve İBB’li bürokratların müdahaleleriyle düşürüldüğü iddia edilen Ümraniye ve Sultanbeyli ilçelerinde olağanüstü kongreler yapıldı.

Edinilen bilgilere göre Ümraniye ilçesinde; İBB’ye bağlı Hamidiye Su Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Erciyas ve Canan Kaftancıoğlu’nun desteklediği Mustafa Özel, CHP MYK Üyesi Onursal Adıgüzel ve İBB bürokratı olan Cafer Aktürk’ün desteklediği İbrahim Can Kıran ile görevden düşürülen eski İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya yarıştı. Kongreyi, 134 oy ile Zeynel Kızılkaya kazandı.

Aynı şekilde, Sultanbeyli ilçesinde; İBB bürokratı Murat Kantekin ve Canan Kaftancıoğlu’nun adayına karşı bağımsız aday Özgür Erdem ilçe kongresini 69 oyla kazandı.

Sonuçlar, CHP içinde tartışmalara neden olurken, İBB bürokratlarının kongrelere aktif müdahalesinin Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla gerçekleştiği iddia edildi.

Yine, Yusuf Erciyas’ın (Hamidiye Su) bazı kongre delegelerine İBB’de iş vaadinde bulunduğu ve bu yönde görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Erciyas’ın Ümraniye ilçesinde Canan Kaftancıoğlu’nun adayı olan Mustafa Özel ile bir kadın aday olan Rukiye Leyla’yı tek aday etrafında birleştiren toplantıyı organize ettiği de öne sürüldü.

Aynı ismin daha önce görevden düşürülen CHP Maltepe İlçe Başkanlığı’nın düşürülmesi için de toplantılar organize ettiği ileri sürülmüştü.

Kongrede ortaya çıkan sonuçların ardından Canan Kaftancıoğlu’nun büyük yara aldığı ifade edilirken; kulislerde Ekrem İmamoğlu’nun İBB’nin maaşlı bürokratlarının seçime müdahalesini onaylayıp onaylamayacağı tartışılıyor.

Kulislerde “Eğer Ekrem İmamoğlu seçimlerde bürokratlar konusunda sessiz kalırsa, İBB başkanı olarak kongrelerde taraf olmuş ve kaybetmiş olacak. Böylece, CHP’de sular daha da ısınacak” yorumları yapılıyor.

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.