İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki kritik rolü ne?

27.08.2018
A+
A-

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, yerel seçimleri kaleme aldığı bugünkü yazısında İyi Parti’nin üstleneceği göreve dikkat çekti.

Muhalefetin, Balkan kökenlilerin yoğun olduğu yerlerde İyi Parti adayını destekleyeceğini ifade eden Selvi, İyi Parti’nin bu yerel seçimlerde kazanmaktan ziyade kaybettirmek gibi kritik bir rol üstleneceğini kaydetti.

Abdülkadir Selvi’nin yazısında konuyla ilgili bölüm şöyle:

“MUHALEFETTE İŞBİRLİĞİ MODELİ

Henüz seçim iklimine girilmedi. Muhalefette dağınıklık sürüyor. AK Parti muhalefetteki bu duruma bakıp yanlış bir hesap yapmasın. Çünkü muhalefet, muhalefet partilerine bırakılmayacak kadar ciddi bir iş. Yerel seçimler için “muhalefette işbirliği modeli”nden söz ediliyor. Sıfır baraj formülünü ortaya çıkaran kesimler tarafından. Öncelikli hedef İstanbul. Kürtlerin ağırlıkta olduğu ilçelerde HDP’yi, Balkan kökenlilerin olduğu yerlerde İYİ Parti’yi, Büyükşehir’de ise CHP’yi destekleme formülü. İYİ Parti kazanacaklarından ziyade kaybettirecekleri ile ilgili kritik bir rol oynayacak. İYİ Parti İstanbul, Kocaeli, Antalya, Bursa ve Ankara’da AK Parti’nin, İzmir ve Edirne’de CHP’nin, Adana ve Manisa’da MHP’nin şansını etkileyecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.