İYİ Partili Yusuf Deniz’den tepki çeken ‘Abdullah Çatlı’ paylaşımı…

04.11.2018
A+
A-

Haber: sonhaber16.com

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı yönetim kurulu üyesi Yusuf Deniz, sosyal medya hesabından yaptığı “Uyuşturucu ticareti mafya çetelerinin kim olursa olsun rahmetle anılması ne kadar doğrudur…” paylaşımıyla gündeme damgasını vurdu.

Geçtiğimiz dönem İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı yönetim kurulu üyesi iken istifa ederek 27. dönem Bitlis Milletvekili adayı olan ve sonrasında parti içerisinde yaşanan revizyon ve yeniden yapılanma sürecinde tekrar Bursa il başkanlığı yönetim kurulu üyeliğine getirilen olan Yusuf Deniz, sosyal medya hesabından yaptığı “”Uyuşturucu ticareti mafya çetelerine kim olursa olsun rahmetle anılması ne kadar doğrudur…” paylaşımına yapılan ‘kimleri kastediyorsunuz’ yorumlarına ‘Abdullah Çatlı” cevabı ile gündeme damgasını vurdu.

   

Sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşımla kısa sürede çok sayıda tepkiye neden olan Yusuf Deniz, “Abdullah Çatlı üzerinden İYİ Parti’de ülkücü düşmanlığı yapılıyor” yorumlarının gelmesine sebep oldu.

Kısa bir süre önce İYİ Parti’den istifa eden www.habererk.com internet sitesinin sahibi İsmail Türk, facebook sayfasında “Bakın Çatlı düşmanlığı nerelerde?” diye sorarak Yusuf Deniz’in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşmıştı…

   

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA KARARI ALDI

Yaptığı paylaşımı yurt genelinde büyük tepkilere yol açan ve partiden ihraç edilmesi gerektiği yazılan Yusuf Deniz, bugün facebook hesabından yaptığı açıklamada, “İyi Parti il yönetiminden ve üyeliğinden istifa ediyorum, bilgilerinize” paylaşımında bulundu.

İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Deniz’in yaptığı gündeme oturan bu paylaşım üzerine görüştüğümüz parti il yöneticileri, bu paylaşımı nedeniyle Yusuf Deniz’in istifaya davet edildiğini belirttiler.

Görüşlerini aldığımız Yusuf Deniz ise yaptığı açıklamada, partinin zarar görmemesi adına istifa kararı aldığını, pazartesi günü il yöneticiliğinden ve parti üyeliğinden istifa dilekçesini sunacağını belirtti.

Yusuf Deniz, Abdullah Çatlı ile ilgili paylaşımının kendi şahsi fikri olduğunu ve bunun partiyi bağlamayacağını söyledi. Yaptığı paylaşımla tehditler de aldığını ifade eden Yusuf Deniz; “Dayaktan çocuk korkar, ölümden kafir korkar. Kimin ne derdi varsa bana gelsin. Bana edilen hakaretleri de misliyle iade ediyorum” dedi.

   

İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi’yken aday adayı olmak üzere istifa ederek 27. Dönem Bitlis Milletvekili adayı olan ve parti içerisinde yaşanan yeniden yapılanma ve revizyon sonrası yenilenen Bursa İl Yönetim Kurulu’nda görev alan Yusuf Deniz, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’a yakınlığı ile biliniyor.

İL BAŞKANI YAHYA BAHADIR:

Görüşlerine başvurduğumuz İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır ise Yusuf Deniz’in Abdullah Çatlı ile ilgili yaptığı paylaşım ile ilgili yaptığı açıklamada tepkilere yol açan bu paylaşımı tasvip etmediklerini söyledi.

Bu tür paylaşımlara gerek olmadığını her zaman söylediklerini ve siyasetçilerin dilini dikkatli kullanması gerektiğini belirten İl Başkanı Bahadır, “Bir siyasi partide yönetici sıfatı taşıyanların davranışlarına dikkat etmeleri gerekir. Temsil ettikleri kuruma zarar verecek sosyal medya paylaşımlarından uzak durulması gerekir. Sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşımla Yusuf Deniz’in istifa etmesinin isabet olduğu en doğru karardır. Bir kurumda yöneticilik yapan arkadaşlarımızın sorumluluğunu bilerek hareket etmesini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.