İYİ Partili vekile kapıyı gösterdi!

İYİ Partili vekile kapıyı gösterdi!
29.07.2023
A+
A-

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’nin AKP ve MHP ile ittifak yapması gerektiği konusundaki sözleri tepki çekmeye devam ediyor.

İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Hatipoğlu’na, “Kapı orada… Partiyi dahil etme ütopik hayallerine…” sözleriyle sert tepki gösterdi.

Mahalli idareler seçimlerinde AKP ve MHP ile ittifak önerisinde bulunan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’na partinin etkili ismi kapıyı gösterdi

AKP kontenjanı dolu olduğu için İyi Parti’den milletvekili yazılan Nebi Hatipoğlu, yeni partisine alışma sürecinde zorluk yaşamaya başladı.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin üzerinden henüz 75 gün geçmesine rağmen Cumhur İttifakı’na sinyal yapmaya başlayan Hatipoğlu, mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti’nin AKP ve MHP ile ittifak yapması gerektiğini söyledi.

Partideki diğer milletvekillerinin görüşünün de bu yönde olduğunu iddia eden Nebi Hatipoğlu, “Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir’de mesela AKP-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur.”

TABANDAN TEPKİ YAĞDI

İYİ Parti’nin AKP ve MHP ile ittifak yapmasına parti tabanından tepki yağdı.

İYİ Parti’nin etkili isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Nebi Hatipoğlu’nun sosyal medya paylaşımının altına “Kapı orada” diye mesaj bıraktı. Özkan, “Kapı orada… Partiyi dahil etme ütopik hayallerine…” dedi.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.