İYİ Partili Ünzile Yüksel’den Gaziler Günü mesajı

İYİ Partili Ünzile Yüksel’den Gaziler Günü mesajı
18.09.2021
A+
A-

Av. Ünzile Yüksel, ”Şehit ve gazilerimize minnettarız ve bu minnettarlığımızı ölünceye kadar yüreğimizde taşıyacağız.”  dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Toplumsal Politikalar Başkanı Av. Ünzile Yüksel, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında dinimiz ve milletin huzurunda yerleri her anne evladına nasip olmayacak bir konumda olduğunu belirten İYİ Partili Av. Ünzile Yüksel, ”Gazilerimiz bizlerin daha rahat yaşam sürebilmesi için gözlerini, kollarını, bacaklarını ve çeşitli organlarını feda ettiler. Allah her birinden razı olsun. Hakları ödenmez.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Toplumsal Politikalar Başkanı Av. Ünzile Yüksel’in mesajı şöyle:

”100 yıl önce 19 Eylül 1921 günü kurucu meclisimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanlarını verdi. Gazi Mustafa Kemal, orduya bir mesaj yayınlayarak, “Zaferden dolayı sizin kahramanlıklarınızla, sizin gösterdiğiniz nihayetsiz fedakarlıklar pahasına kazanılan bu büyük muzafferiyetlerin millet tarafından takdirine gösteren bu rütbe ve unvanı ancak size mal ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftihar sermayesi olarak taşıyacağım.” diyordu.

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de de, “De ki bize iki iyilikten şehitlik ve gazilikten başka bir şeyin gelmesini mi bekliyorsunuz?” ayetiyle şehitlik ve gazilik unvanının en büyük mertebe olduğu belirtilmiş. Peygamber Efendimiz de bir hadisi şerifinde, “Kim Allah yolunda bir askerin teçhizatını temin ederse bizzat gaza yapmış olur. Kim, gazaya çıkan bir askerin geride kalan ailesine hayırlı himayede bulunur, gaza yapmış olur.” buyurmuştur.

Şehit ve gazilerimiz;

Dinimiz ve milletin huzurunda yerleri her anne evladına nasip olmayacak bir konumdadır. Ülkesi uğruna canlarını hiçe sayarak göz, kol, bacak ve çeşitli organlarını kaybeden gaziler şehitlere şahitlik edecek vatan evlatları; şehitler ise başkalarının çocukları babasız kalmasın diye kendi evlatlarını yetim bırakan kahramanlardır.

Şehit ve gazilerimize minnettarız ve bu minnettarlığımızı ölünceye kadar yüreğimizde taşıyacağız. Gazilerimiz bizlerin daha rahat yaşam sürebilmesi için gözlerini, kollarını, bacaklarını ve çeşitli organlarını feda ettiler. Allah her birinden razı olsun. Hakları ödenmez.

19 Eylül gaziler günü vesilesiyle, başta ebediyete taşınan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı ve şükranla yad ediyor; Ülkemizin medarı iftaharı vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri, ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran vatanını ve kutsal saydığı değerleri koruma ve savunma için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen siz gazilerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.