İYİ Partili Subaşı’dan Soylu’ya ‘kısıtlama’ sorusu

İYİ Partili Subaşı’dan Soylu’ya ‘kısıtlama’ sorusu
21.05.2021
A+
A-

Milletvekili Subaşı, turistik bölgelerde ve turistik çarşı pazarlarda kapanma saatlerinin 23.00’e alınmasını istedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan hafta sonu kısıtlama saatlerinin turistik bölgelerde uygun olmadığını belirterek, değiştirilmesini istedi.

Subaşı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Subaşı önergesinde koronavirüs mücadelesinde tam kapanmanın ardından yeni bir genelge ile normale dönüşün ilk adımlarının atıldığını hatırlatarak, “Ancak bu düzenlemede akşam saat 21.00’den sonra turistik yörelerde yeme-içme ünitelerinin kapatılması turistler açısından sıkıntı yaratmaktadır. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile yaptığımız görüşmede saat 21.00’den önce lokantaların kapatılması nedeniyle bu esnafın sıkıntı yaşadığını, bu saatlerde şehre çıkan turistlerin de oturacak yer dahi bulamadığını söyledi. Her ne kadar sezon sıkıntılı geçiyorsa da Kemer bölgesinde Rus turistler sayısal olarak oldukça kalabalık. Bu nedenle kapanma saatlerinin hem hafta içi, hem de hafta sonunda kapanış saatlerinin 21.00’den 23.00’e alınması ekonomik açından da her taraf için fayda sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Subaşı, aynı konudaki sıkıntıları sadece Kemer’de değil, Ege ve Akdeniz sahillerindeki tüm esnafın yaşadığını da dile getirdi.

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, önergesinde Bakan’a şu soruyu yöneltti; “Özellikle turizm bölgelerinde saat 21.00’de başlayan kapanma ve kısıtlama uygulamasının istekler dikkate alınarak saat 23’e kadar uzatılması konusunda yeni bir planlama yapılması düşünülmekte midir?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.