İYİ Partili Koncuk: Seçimler bitti, vaatler unutuldu

17.08.2018
A+
A-

24 Haziran seçimleri öncesinde vaat edilenlerin yerine getirilmediğini söyleyen İYİ Partili İsmail Koncuk, Aile Bakanı Zümrüt Çelik’e “Hükümetinizce seçim taahhüdü olan 3 bin 600 ek gösterge sözü ne zaman hayata geçecektir?” sorusunu sordu.

İYİ Parti kamu çalışanlarının 3 bin 600 ek göstergelerinin zaman kaybedilmeden düzenlenmesini istedi.

AKP’nin seçim vaadi olan 3 bin 600 ek göstergenin hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Çelik’in yanıtlaması istemiyle konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Koncuk, Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, “Hükümetinizce seçim taahhüdü olan 3 bin 600 ek gösterge sözü ne zaman hayata geçecektir? Tüm memurları ilgilendiren artık eskimiş, günümüzün ekonomik şartlarının çok uzağında kalmış ek gösterge rakamları ile ilgili tüm memurları kapsayan bir çalışma var mıdır?” diye sordu.

Kamuda çalışma barışının büyük önem taşıdığını kaydeden Koncuk, soru önergesinde şunları dile getirdi: “Çalışma hayatında 4-B, 5393 Saylı Kanun İdari Hizmet Sözleşmesi, vekil ebe, hemşire, imam vb. uygulamalar hem çalışma barışını bozmakta, hem de çalışanların hizmet kalitesini düşürmektedir. Benzer eğitimleri olan insanların kamuda farklı hukuki statülerle istihdamı bir hukuk devletine de yakışmamaktadır. Terfi, tayin ve tüm özlük hakları farklı olan bu uygulamalar devam ettiği sürece kamuda huzurun sağlanmayacağı herkesin kabulüdür.

Bütün sendikaların üzerinde ortaklaştığı üzere kamudaki tüm istihdam türünün 4-A kadrolu yapılmasıyla ilgili bir çalışma bulunmakta mıdır? Yoksa bu çalışma ve haksızlık kamuyu yormaya, hizmet akış ve kalitesini düşürmeye devam edecek midir?

Yasanın emretmesine rağmen, işçi kadrosunda çalıştığı halde fiilen memurluk yapan ve birçoğu üniversite mezunu olan kişilerin durumu niye düzeltilmiyor?

Memur işi yapan işçilerin devlet kadrosuna alınması bir toplu sözleşme kazanımı olmasına rağmen kararın üzerinden yıllar geçmesine rağmen hayata geçmemiştir. Fiilen memurluk yapan birçoğu üniversite mezunu olan söz konusu kişilerin, halen işçi kadrosunda çalışması büyük bir haksızlık ve kusurdur. Memur işi yapan işçilerin, memur kadrosuna atanmasının devlete hiçbir mali yükü de olmamasına, bir toplu sözleşme hükmünün hayata geçirilmesi kanun gereği bir mecburiyet olmasına rağmen, uygulama neden yapılmamaktadır? Toplu sözleşme hükmü olduğu için, kanun gereği uyulması zorunlu olan, memur işi yapan işçilerin, ne zaman devlet memuru kadrosuna geçirilmesi planlanmaktadır? Hükümetinizce seçim taahhüdü olan 3 bin 600 ek gösterge sözü ne zaman hayata geçecektir? Tüm memurları ilgilendiren artık eskimiş, günümüzün ekonomik şartlarının çok uzağında kalmış ek gösterge rakamları ile ilgili tüm memurları kapsayan bir çalışma var mıdır? Yoksa yapılması düşünülmekte midir?” AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesinde açıkladığı seçim beyannamesinde, öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600’e çıkarma sözü vermişti. Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan ek gösterge 3 bin 600, aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor. 3 bin 600 ek göstergenin emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlarda emekli olmadan önce 3 bin 600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği doğuruyor.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.