İYİ Partili kadınlardan fabrikada mesai takası

İYİ Partili kadınlardan fabrikada mesai takası
10.03.2021
A+
A-

İYİ Parti Bursa Kadın Politikaları Başkanlığı ilginç bir etkinliğe imza attı. Kestel’deki bir fabrikada emekçi işçilerin yerine geçen kadınlar, mesainin kalan bölümünü onlar adına tamamladılar.

İYİ Parti Bursa Teşkilatı tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, bir dizi ziyaret ve faaliyette bulunuldu. Kadın Politikaları Başkanlığı olarak yapılan etkinliklerde, öncelikle Kestel ilçesindeki bir fabrikada çalışan emekçi kadınlar ziyaret edilerek hediyeler verildi. Ardından da kadın çalışanların yerine geçilerek mesailerinin bir kısmı paylaşıldı.
Emekçi kadınların o günkü mesaisini tamamlayan İYİ Partili kadınları büyük bir mutlulukla karşılayan kadın işçiler memnuniyetlerini dile getirdiler.

KADIN MUHTARLAR ZİRVESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…

Günün devamında İYİ Parti Bursa İl Kadın politikaları Başkanlığı, İl binasında Bursa’nın çok sayıdaki kadın muhtarını ve teşkilat mensuplarını ağırladı.
Türkiye’nin 4. büyük ili olan Bursa gibi büyük bir metropol şehirde, muhtarlık gibi zor bir görevi yerine getiren kadın muhtarlara günün anısına hediyeler verildi.
Genel Başkanı kadın olan tek siyasi parti olarak muhtarlara destek sözü verilen toplantıya, İYİ Parti Kadın Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu canlı olarak zoom üzerinden bağlandı.
Muhtarlara seslenen Yanıkömeroğlu, teşkilat üyelerini selamlayarak, partinin kadın politikaları ile ilgili hedeflerini anlattı.
Programa katılan çok sayıda kadın muhtar,  İYİ Parti’nin sahadaki varlığını,  vatandaşla ilişkilerini ve onlara olan desteğini dile getirerek teşekkür etti.

PITIRLI: HAYKIRIŞIN SİMGESİ…

Toplantıda söz alan İYİ Parti İl Kadın Politikaları Başkanı Hüsniye Pıtırlı da şunları söyledi:
“Bugün, 8 Mart Dünya  Kadınlar günü. Bu anlamlı gün vesilesiyle aramızda bulunan, kıymetli kadın muhtarlarımıza  ayrıca teşekkür ediyor,  genel başkanımız sayın Meral Akşener’in  kucak dolusu sevgi ve selamlarını iletiyorum.  Bursa gibi sürekli göç alan metropol bir şehirde ve  kadınların her alanda ötekileştirildiği bir Türkiye’de yılmadan, yorulmadan, büyük bir azimle  görevini yerine getiren,  siz değerli muhtarlarımıza tüm kadınlar adına teşekkürü bir borç biliyoruz.
Evet bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü.
Bugün, kadın olmaktan başka hiçbir suçu olmayan şiddet mağduru kadınların, yaşamın her alanında uğradığı  baskı ve ayrımcılığa karşı mücadele günüdür.
Aslında  yüzlerce yıllık bir mücadelenin adı  ve kadınların eşitsizliğe,  adaletsizliğe karşı haykırışlarının bir simgesidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.