İYİ Parti’li Ensarioğlu’ndan ‘çözüm süreci’ çıkışı

İYİ Parti’li Ensarioğlu’ndan ‘çözüm süreci’ çıkışı
17.02.2022
A+
A-

AKP’nin “çözüm süreci” adı altında gerçekleştirdiği açılımlar, terörün şehre inmesine ve yüzlerce askerin şehit olup şehirlerin yakılıp yıkılmasıyla sonuçlanmıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu “Çözüm süreci olur ve bana gerek duyulursa elimden geleni yaparım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt ziyareti sırasında “Burası Kürdistan’dır” diyen esnafa tepkisiz kalması eleştiri konusu olurken, partisinin yöneticisi Salim Ensarioğlu, o esnafın gözaltına alınmasına karşı çıkmıştı.

Açılım savunucusu Ensarioğlu, youtube’dan yayın yapan 23 derece isimli kanala konuk oldu. Ensarioğlu’nun Meral Akşener’i överken “5 vakit namaz kılar, hacca gitmiş, umreye gitmiş” demesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına da değinen Ensarioğlu, İYİ Parti’ni herkesi kucakladığını savundu. Ensarioğlu, Kürtlerin desteklemediği birisi cumhurbaşkanı olamaz iddiasında bulundu.

AKP sizden ‘çözüm sürecine katkı sunmanızı isterse yanıtınız ne olur?’ sorusuna, ‘benim için bir partinin talep etmesi değill halkın talep etmesi, devletin gerek duyması… bana düşen ne varsa yaparım…” dedi.

PKK’YA AF İSTEMİŞTİ

Ensarioğlu 2013’te yaptığı açıklamada, “çözüm sürecinin” başarıyla sonuçlanmaması durumunda Türkiye’nin bir felakete doğru sürükleneceğini savunarak, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için “Bana göre Öcalan’a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkan tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

Ensarioğlu ayrıca, o dönem yaptığı konuşmasında, PKK’lılara “af” da isterken, “Bu insanların dağdan inmeleri için bir yol verilmelidir. Nedir bu yol? Bu yol aftır” diye belirtmişti.

(Kaynak: veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.