İYİ Parti’den Ümit Dikbayır kararı…

İYİ Parti’den Ümit Dikbayır kararı…
05.12.2023
A+
A-

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkındaki iddiaları inceleyen İYİ Parti Disiplin Kurulu, Dikbayır’ın partiden ihracına karar verdi.

İYİ Parti’de, 14 Mayıs seçimleri öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yakın kurmayları arasında yer alan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, Akşener ailesi ve özel kalem müdürü Esma Bekar’ın banka hesaplarını yasa dışı yollardan incelettiği iddiası ile başlayan tartışma ihraçla sonuçlandı.

İhraç kararı ile ilgili yarın İYİ Parti’den açıklama yapılması bekleniyor.

Akşener’in banka hesaplarını incelettiği iddia edilmişti

Ümit Dikbayır’ın, Meral Akşener’in banka hesaplarını incelettiği yönünde iddialar gündeme gelmişti. Dikbayır ise konuyla ilgili partiye dilekçe verdiğini ancak kendisine dönüş yapılmadığını açıklamıştı.

Dikbayır, “Ben dilekçe verdim ama dilekçeyle ilgili parti tarafından bana hiçbir dönüş sağlanmadı. Süreçle alakalı beni arayan yok. Birkaç gün daha bekleyeceğim. Ardından savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Üzerime atılmış iftiralar var. Meclis Divanı’na dilekçe vererek dokunulmazlığımın kaldırılmasını isteyeceğim. Benim korktuğum bir şey yok. Kanıtlanması kolay bir mevzu var ortada. Banka üzerinden kanıtlanabilir. Genel Başkanın kendisi için bu dedikoduların yalan olduğunu ortaya çıkarması lazım” demişti.

Parti tüzüğünün 4 ayrı maddesini ihlal ettiği ileri sürüldü

Ardından İYİ Parti Disiplin Kurulu, 22 Kasım’da yapılan toplantıda, Dikbayır hakkında soruşturma başlatılmasına oy birliğiyle karar vermişti.

Partiden yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

“Müşterek Disiplin Kurulumuz, 22.11.2023 tarihinde toplanarak; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından, tüzüğümüzün 4 ayrı maddesinin ihlali konusunda kesin ihraç ve tedbir talebi istemi ile Disiplin Kurulu’na sevki gerçekleştirilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında, soruşturma başlatılmasına, savunmasının istenilmesine ve tedbir talebinin kabulüne oy birliğiyle karar verilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

Ümit Dikbayır’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aile bireylerinin, ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden şahsına, ailesine ve üçüncü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiği, bir parti çalışanını taciz ettiği ve parti kasasında paranın eksik olduğu iddia edilmişti.

Akşener, “Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım.” ifadelerini kullanmıştı.İddianın odağındaki Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti.

Dikbayır, “Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim.” ifadelerini kullanmıştı.Öte yandan Dikbayır, hakkındaki iddiaların soruşturulması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve TBMM Başkanlığı’na bir de dilekçe vererek, dokunulmazlığının kaldırılmasını da talep etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.