İYİ Parti’den şok istifa haberi geldi

İYİ Parti’den şok istifa haberi geldi
28.11.2023
A+
A-

İYİ Parti Eskişehir’den şok istifa haberi geldi. Geçtiğimiz günlerde Tepebaşı İlçe Teşkilatına ataması yapılan Başkan Görkem Yıldırım, tüm yönetim kurulu ile birlikte hem görevlerinden hem de partilerinden istifa ettiğini duyurdu.

Ataması geçtiğimiz günlerde yapılan Tepebaşı İlçe örgütü hem görevinden hem de partilerinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifa haberini kamuoyuna Tepebaşı İlçe Başkanı Görkem Yıldırım duyurdu; Kamuoyuna bir açıklamada yapan Yıldırım, özellikle aday belirleme sürecinde tutunulan tavrın partiye olan inanç ve güveni sarstığını belirterek, artık İYİ Parti’de siyaset yapacak bir ortamın kalmadığını söyledi.

İYİ PARTİ MİLLETTEN UZAKLAŞTI

Görkem Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kandan alan bir Türk Genci olarak gayem, her zaman vatanım ve Yüce Türk Milletinin üstün menfaati olmuştur. Hayatım boyunca bu ilkeler ışığında yol yürümekten büyük onur ve şeref duydum.

Yüce Türk milletine hizmet şuur ve biliciyle 2021 yılında yolum İyi Parti ile kesişti. Hiçbir görev, makam ayırt etmeksizin çalışmalarımı büyük bir özveri ile sürdürdüm ve neticeten Sn. Meral Akşener’in kararıyla 03.10.2023 Tarihinde Tepebaşı İlçe Başkanı olarak görevlendirildim.

Ancak gelinen noktada gördüm ki İyi Parti iktidar olmak hedefi bir kenara dursun, nitelikli muhalefet üretemez bir tavra bürünmüştür. Zira İyi Parti artık kadrolarını liyakat üzerine değil, özel uçaklarda partiler verenlerle iyi geçinenlerin kadrolaştığı sözüm ona ikili ilişkileri iyi olanların öne sürüldüğü bir hal almış ve neticeten Yüce Türk Milletine hizmet etmekten bir hayli uzaklaşmıştır.

NARSİST TAVIRLARA BÜRÜNÜLDÜ

Özellikle Yerel yönetimler seçiminde belirlenen adaylar ve aday belirleme yöntemleri İyi Parti’nin halktan ne denli kopuk ve taleplere cevap veremez olduğunu kanıtlar boyuttadır. Bu agresif hal şunu gösteriyor ki keskin sirke küpüne zarardır. Teşkilatların ve tabanın tüm söylemlerine kulak tıkayan, demokrasiden uzak bu adaylık süreci artık narsist tavırlara bürünmüş ve süreci buralara kadar taşımıştır. Unutulmasın ki yanlış hesap; teşkilattan döndüğü gibi sandıktan da dönecektir.

KİRLİK PAZARLIKLAR YAPILDI

İşte bu adaylık belirleme süreci; kapalı kapılar arkasında dönen kirli pazarlıklar neticesinde, güven ve inanç kaybetmiştir. Rasyonellikten uzaklaşmış, ikili ilişkilerden medet umarak ihtimaller peşinde gezen, partiyi taban yerine adam adamcılığı kültürünü zoraki benimseten, manipülasyon yapan, fikir değil slogan esaslı bir hal almıştır.

İyi Parti; emek vermiş, sırtında yükseldiği evlatlarını en ufak bir fikir ayrılığında silen, ötekileştiren ve eleştiri kabul etmez bir yapıya bürünmüş, kendisi gibi düşünmeyeni dışlayan bir yapı haline gelmiştir. Bu yapı şehir ve ülkemizde gördüğümüz üzere yaprak dökümünü başlatmıştır.

Aile şirketi haline gelen ve neticeten Yüce Türk Milletine hizmet hedefinden sapan, hizip ve gıybet siyasetini benimsemiş, çıkar ve menfaat batağına saplanmış, İyi Parti’den istifa etme zarureti tarafımca hasıl olmuştur.

”YÖNETİM KURULUMUZLA İSTİFA EDİYORUZ”

Ezcümle; biatcı ve kukla olmayacağım için, yaptıkları hata ve yanlışlardan geri dönmeyi düşünmediklerini bildiğim için, bu ve hareketleriyle halka dokunmak yerine zarar vereceklerini düşündüğüm için; İyi Parti’de ki tüm görevlerimden ve parti üyeliğimden, yönetim kurulu üyelerimle birlikte istifa etmiş bulunmaktayız. İyi Parti de bulunduğum sürede tanıştığım ve yolumun kesiştiği tüm dostlara ve büyüklere emekleri için teşekkür ederim.”

(Kaynak: Sedat Aydoğan/ anadolugazetesi.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.