İYİ Parti’den Karacabey’deki mevsimlik işçilere ziyaret

İYİ Parti’den Karacabey’deki mevsimlik işçilere ziyaret
28.05.2021
A+
A-

İYİ Parti Bursa Teşkilatı üyeleri, ‌GİK üyesi Müberra Çakır ile birlikte Karacabey’de sezonluk işçileri ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Karacabey’de meydana gelen sel felaketinde zarar gören köyleri ziyaret eden İYİ Partililer, bölgede sezonluk olarak çalışan işçilerle de çadırlarında görüştü, çocuklara hediyeler verdi.,

‌İYİ Parti GİK üyesi Müberra Çakır, Bursa İl Başkan Yardımcısı Gülcan Somuncuoğlu, Karacabey Meclis Üyesi Gizem Arda, Karacabey Gençlik Kolları Başkanı Atakan Çetin, İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Furkan Keçeci ile gerçekleştirilen ziyarette, sezonluk işçilerin zor şartlarda yaşam koşullarını sürdürdükleri görüldü.

Ekmek parası için memleketlerini bırakarak gurbete sezonluk işçi olarak tarım alanlarında çalışmaya gelenlerin çocuklarıyla birlikte çadır ortamında zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüğünü belirten İYİ Partililer, ”Sezonluk işçilerin çadırda yaşadıkları ortam zor şartları barındırıyor. Tuvalet ve temiz su ihtiyaçları, bu pandemi döneminde en çok hijyen önemli olması gerekirken maalesef çadırda durum içler acısı. Ama ekmek parası için evlerini bırakıp buralara gelen işçiler, çadır ortamında yaşamlarını sürüyorlar.” dediler.

ÜRETEN KADINLAR

Daha sonra Karacabey Dağkadı Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret eden İYİ Partililer, kadınların incir reçeli için sezona hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.

Selden dolayı tarlaları zarar gören kadın girişimci kadınlarla sohbet eden İYİ Parti üyeleri; çiftçinin sorunlarını gerek Bursa il ve ilçe meclislerinde, gerekse TBMM’de gündeme getireceklerini dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.