İYİ Parti’den bilanço paylaşımı

İYİ Parti’den bilanço paylaşımı
20.11.2023
A+
A-

Parti içi yolsuzluk iddialarının ardından İYİ Partiden bilançolu açıklama geldi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı, partisinin bilançosunu paylaştı. İYİ Parti bilançosuna göre, 599 milyon 837 bin 453 lira 59 kuruş gelir kaydedilirken, kasada sadece 27 milyon 387 bin lira kalmış. Yıl sonu ise 16 milyon liralık açık olacağı tahmin ediliyor.

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in hesaplarının incelenmesi için başvuruda bulunan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partinin kasasından 132 milyon liranın buharlaştığını öne sürmüştü.

Parti içi yolsuzluk iddiaları ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ailesinin gelirinin incelendiğini açıklamasının ardından İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı, partisinin 1 Ocak ve 17 Kasım tarihleri arasında son bir yıllık gelir ve giderlerine ilişkin özet bilançosunu paylaştı.

Aksakallı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”Malumlarınız olduğu üzere bir süredir bazı basın-yayın organlarında partimizin gelir ve giderleri konusunda gerçek olmayan bilgiler üzerinden tartışmalar yapılmaktadır.

Partimizin Merkez Teşkilatının tüm mali işlemleri 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu ile Parti Tüzüğümüzün ilgili maddeleri çerçevesinde yürütülmektedir.

Partimizin kesin hesap özeti kanuni süresi içinde Anayasa Mahkemesi’ne ve bilgi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmektedir.

Tüm siyasi partilerimiz gibi İYİ Parti’miz de Siyasi Partiler Kanunu’nda düzenlendiği üzere Anayasa Mahkemesi’nin denetimine tabidir. Anayasa Mahkemesi’nin denetimi Sayıştay eliyle yerine getirilmektedir.

Önceki yıllara ait denetimlerin sonucunda, yapılan harcamaların 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’na uygun olduğu hükmüne yer verilmiştir.

Kurumsal yönetim ilkeleri ve şeffaf bir görev anlayışı çerçevesinde partimizin 1.1.2023-17.11.2023 tarihleri arasındaki gelir ve giderlerine ilişkin özet bilanço Ek’te kamuoyumuzun bilgilerine sunulmuştur.”

(medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.