İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmek de kurtarmadı!

İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmek de kurtarmadı!
23.10.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve önceki dönem MHP’li belediye başkanı Haluk Alıcık hakkında soruşturma izni verdi.

Nazilli’nin Revizyon İmar Planı’nı mevzuata aykırı, imar kirliliğine ve kentin siluetinin bozulmasına neden olacak şekilde değiştirme ve belediyeye ait arazilerin üzerindeki ürünleri bazı şahıslara ihalesiz verme suçlamasıyla önceki dönem ve mevcut belediye başkanları ile meclis üyelerine yargı yolu göründü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzasıyla başkan ve meclis üyeleri ile iki bürokratın yargılanmasına izin veren yazısı taraflara tebliğ edildi.

BAHÇE VE MERALAR İHALESİZ VERİLMİŞ

Seçildiği İYİ Parti’den istifa ederek 23 Kasım 2022’de AKP’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile Emlak İstimlak Müdür Vekili Ali Dürge hakkında belediye arazileri üzerinde bulunan portakal, zeytin, ot gibi ürünleri ihale yapılmadan, rekabet şartları oluşturulmadan, tutanakla bazı kişilere verilmesi suçu işledikleri belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP’li Başkan Özcan’a görevli personele mobbing uygulama suçlamasına ise soruşturma izni vermedi.

SINIRSIZ TAKS, 10 KAT İZİN

İçişleri Bakanlığı müfettişleri geçtiğimiz yıl yaptıkları incelemede önceki dönemin MHP’li Nazilli Belediye Başkanı ve halen MHP’de Aydın İl Başkanlığı yapan Haluk Alıcık ve meclisinin ise Aralık 2013 tarihli oturumunda kentin siluetini bozan ve imar kirliliği yaratan kararı aldığını tespit etti.

Meclis kararında mevzuata aykırı olarak en fazla yüzde 60 olması gereken arsa üzerindeki yapı kullanım alanının, (TAKS) serbest, kat sayısının ise 10’a yükseltilmesinin yasalara aykırı olduğuna ilişkin rapor tuttu. Raporda 2019 seçimlerinde göreve gelen Kürşat Engin Özcan ve meclisinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olumsuz görüşüne rağmen aynı yönde kararlar aldığı belirtildi.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.