İYİ Parti’de yeni hedef; yerel seçimler olacak

İYİ Parti’de yeni hedef; yerel seçimler olacak
29.06.2018
A+
A-

Seçimlerde 43 vekil çıkararak grup kuran İYİ Parti, yemin töreni sonrası çalıştay düzenleyip, yol haritası belirleyecek.

İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ’Mücadeleye devam’ çağrısının ardından parti kurmayları, 9 ay sonra yapılacak yerel seçimleri planlamaya başladı.

İYİ Parti, milletvekili seçimlerinin ardından ilk durum değerlendirmelerini yaparak önümüzdeki sürece ilişkin çalışmalarına hız verdi. Seçimlerde 43 vekil çıkararak TBMM’de grup kurma hakkını elde eden İYİ Parti, milletvekili yemin töreninin ardından geniş katılımlı çalıştay düzenleyerek yeni yol haritasını belirleyecek.

İYİ Parti, seçimlerin ardından Genel İdare Kurulu (GİK) ve Başkanlık Divanı toplantılarında yapılan değerlendirmeler sonrasında yeni süreci planlamaya başladı. Seçimleri yüzde 10’luk oy oranı ve 43 milletvekili ile tamamlayan İYİ Parti’de GİK toplantısında güvenoyu elde eden Genel Başkan Meral Akşener’in ayakta alkışlandığı öğrenildi.

Parti, şimdi de seçimde elde edilen 5 milyon oy ile merkez partisi olma yolunda büyük adıma hazırlanıyor. Akşener’in “mücadeleye devam” çağrısının ardından parti kurmayları, güçlü Meclis çalışmasının ardından 9 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimleri planlamaya başladı. Bu sürecin ciddi bir fırsat olduğu ve partinin kuruluşundan bugüne kadar geçen süre kadar zamana sahip bulunulduğu belirtilerek çalışmalara şimdiden başlanması durumunda yüzde 10’a ulaşan oyun ilk süreçte en az yüzde 15’e çekilebileceği kaydedildi. Partinin Meclis işleyişine ilişkin görev dağılımının ise bir sonraki hafta belirlenebileceği ifade edildi.

Bu arada İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, basındaki parti içi kriz iddialarına sert yanıt verdi.

Koncuk, “İYİ Parti Akşener liderliğinde var. En ufak çatlak sesi yok. Partimiz demir leblebi gibi. Yutmaya çalışanın kursağında kalır. 43 vekilimiz de isteselerdi diğer partilerden milletvekili olabilirdi. Ama onlar mücadeleyi seçtiler. İYİ Parti’yi kimse engelleyemediği için şekil vermek için bu spekülasyonlar yaratılıyor. Bizden çekebilecekleri tek kişi söz konusu değil” dedi.

İYİ PARTİ DEVLET YARDIMI ALACAK

İYİ Parti, martta yapılacak yerel seçimlerde devlet yardımı alacak. Genel seçimlerde yüzde 3’ün üzerinde oy alan partilere yardım yapılıyor.

Bu arada İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten engellemelere rağmen, İYİ Parti ve Cumhurbaşkanı adayı Sayın Meral Akşener demokrasi mücadelesinde mutlak bir başarı kazanmıştır. Bu yüksek moral ile devam ediyor ve yeni dönemin memleketimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” açıklaması yaptı.

Öte yandan İYİ Parti Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde devlet yardımı alacak. Siyasi Partiler Kanunu’na sonradan eklenen fıkrayla, genel seçimlerde yüzde 3’ün üzerinde oy alan partilere yardım yapılması hükme bağlanmıştı. Bu durumdaki partilere yapılacak yardım ise, en düşük Hazine Yardımı alan partilerin yardım tutarına endekslenmişti. İYİ Parti yüzde 3’lük yardım sınırını aştığı için devlet desteği alacak.

(Kaynak: www.haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.