İYİ Parti’de yedi yıl önce yapılan paylaşım…

İYİ Parti’de yedi yıl önce yapılan paylaşım…
12.08.2023
A+
A-

Meral Akşener’in sekreteri Esma Bekar, Devlet Bahçeli’den “komşuluk” teklifi gelmeden bir gün önce ilginç bir paylaşım RT’ledi.

Devlet Bahçeli’nin “Çağırdık dönmediniz yuvaya. Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” diyerek İYİ Parti’ye kapıyı açması, siyaset arenasında gündem oldu.

Gün içerisinde Meral Akşener’e ve İYİ Parti’deki ülkücülere ağır hakaretlerini sürdüren MHP Genel Merkezi görevlileri, Devlet Bahçeli’nin gece yarısı yaptığı çıkışla ters köşe oldular.

BALGAT NE DİYECEĞİNİ ŞAŞIRDI

MHP genel başkan yardımcılarının çoğu, Meral Akşener’e uzatılan zeytin dalını görmezden geldi ve Bahçeli’nin sözlerini paylaşmadı.

Bahçeli daha önce de Akşener’e davet çıkarmış ancak daha sonra ağır ifadelerle yüklenmişti. Tekrar aynı tablonun yaşanma ihtimaline karşı bu kez MHP’deki “siyasetçi” isimler tedbirli davranma yolunu tercih ettiler.

YÖNTER’DEN “U” DÖNÜŞÜ

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Meral Akşener için FETÖ’den başlayıp PKK yandaşlığına kadar giden ifadeler kullanırken, Bahçeli’nin dün geceki sözlerini “tedbirli” davranarak paylaşmadı ancak bugün çıktığı yandaş kanalda çark ederek “komşuluğun” zaruri olduğunu savundu.

NEREDEN AKLINA GELDİ!

Devlet Bahçeli’nin kullandığı “siyasi komşuluk” kavramı literatürde henüz karşılıksız olsa da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sekreteri Esma Bekar’ın 9 Ağustos’ta yaptığı RT sinyal olarak değerlendirildi.

7 YIL ÖNCEKİ PAYLAŞIMI BULUP ÇIKARDI

İYİ Parti henüz kurulmadan, MHP’de kongre süreci yaşanırken Meral Akşener şu paylaşımı yapmıştı: “Ülkücü ülkücünün öz kardeşi gibidir” düsturumuzu, Milli ve Manevi değerlerimizi partimizde hakim kılacağız.”

Akşener bu paylaşımı yaptığında MHP üyesiydi.

BİR GÜN SONRA BAHÇELİ’DEN DAVET GELDİ

Akşener’in sekreteri Esma Bekar, 29 Nisan 2016’daki bu paylaşımı bulup paylaşarak, Çarşamba günü RT yaptı; ertesi gün de Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye “komşuluk” önerisinde bulundu.

Meral Akşener’in sekreteri Esma Bekar, Akşener MHP’deyken 2016 yılında yaptığı paylaşımı 7 yıl, 3 ay, 11 gün sonra tekrar paylaştı; bir gün sonra da Bahçeli’nin teklifi geldi.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.