İYİ Parti’de sular durulmuyor!

İYİ Parti’de sular durulmuyor!
26.06.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultaydaki konuşmasının büyük bölümünü “aday sırası satıldı” iddialarına ayırdı.

İşte “satıldı” denilen sıralar…

İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayında CHP’ye sert ifadelerle yüklenen Meral Akşener, konuşmasının büyük bölümünü “milletvekili aday sıraları satıldı” iddialarına ayırdı.

Akşener, önceki gün yaptığı konuşmasında “kendisine yönelik iftira atan kişilere” sert tepki gösterirken, bunları asla affetmeyeceğini söyledi.

Akşener’in konuşmasının neredeyse yarısını oluşturan bu bölümdeki öfkeli sözlerinin arka planında milletvekili adayı belirleme sürecinde sıraların parayla satıldığı iddiaları yer aldı.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın konuştuğu bir GİK üyesi, “Genel başkan sadece emekli bir milletvekili. Açıklanamayan bir malvarlığı ya da birdenbire ortaya çıkan zenginliği yok. Bugüne kadar birçok şeyle suçlandı ama içlerinde hiç para iddiası olmamıştı. Özellikle milletvekili aday sıralarının satıldığı iddiaları çok üzdü, sinirlendirdi. Gerçekle bağdaşmayan bu iddialara öfke duyması çok normal. Kendi iç meselemizle ilgili, kamuoyu önünde bu kadar sert tonda bir konuşma beklemiyordum ama bunu konuşmak gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

İŞTE KULİSLERDE “SATILDI” DENİLEN MİLLETVEKİLİ SIRALARI

Yakın zamana kadar AKP’de siyaset yaparken, seçimlerde İYİ Parti’den milletvekili adayı gösterilen isimlere sıraların satıldığı iddiası ortalığı karıştırmıştı. Milyon dolarların döndüğü iddia edilirken, sistemin içinde Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Meral Akşener’in sekreteri Esma Bekar’ın da olduğu iddialar arasında yer almıştı.

İşte “satıldı” denilen milletvekili sıraları:

İstanbul 1. Bölge 1. sıra

İstanbul 3. Bölge 2. sıra

Ankara 2. Bölge 1. sıra

Ankara 3. Bölge 1. sıra

Adana 2. sıra

Antalya 2. sıra

Gaziantep 1. sıra

Malatya 1. sıra

Şanlıurfa 1. sıra

Samsun 2. sıra

Eskişehir 1. sıra

(Kaynak: ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.