İYİ Parti’de şimdi de ‘taciz’ iddiası

İYİ Parti’de şimdi de ‘taciz’ iddiası
21.11.2023
A+
A-

Meral Akşener, Adnan Beker’in oğlunu İYİ Parti’nin ilk Gençlik Kolları Genel Başkanı yaptı. 2018’deki olayda istifası istendi.

İYİ Parti’de akçeli işlerin unutulması için, “taciz” iddiası ortaya sürüldü.

Aslında bu yaşananın bir benzeri 2018 yılında da meydana geldi.

Bugün Meral Akşener’i temize çıkarmak için yapılan güzellemeler geçmişi unutturmadı.

ciddigazete.com, 31 Temmuz 2018’de yayımladığı haberde, Adnan Beker’in oğlu Oğuzhan Beker’in Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’ndan istifasının perde arkasını yazdı.

Haber yayımlanmadan önce dönemin Teşkilat Başkanı Koray Aydın arandı ve o da durumu Meral Akşener’e anlattı. Rezaletin daha da büyümemesi için ertesi gün Oğuzhan Beker’in istifası kılıf uydurularak alındı.

GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İÇİN Mİ?

ciddigazete.com’un haberine göre, bugün gündeme gelen darp ve taciz olayının bir benzeri aynı şekilde farklı bir kadın öğretmen üzerinden yaşanmasına rağmen, Akşener olayı “istifa” istenerek geçiştirdi ve Beker ailesiyle görüşmesini sürdürdü. Sonraki süreçte Adnan Beker’in genel merkezde etkin olmasına ses çıkarmadı; hatta kendisiyle birlikte referans verdiği Yüksel Arslan da milletvekili yapıldı.

Bugünlerde akçe kavgasının unutulması için aynı isim tarafından bir kez daha gerçekleştirilen taciz olayı köpürtülerek dikkatler başka yöne çekildi.

Meral Akşener ile Adnan Beker’in arası taciz iddiaları nedeniyle açılacak olsaydı, 2018’deki olayın ardından farklı gelişmeler olurdu. Adnan Beker’in bir oğlu Gençlik Kolları Genel Başkanı, bir diğer oğlu milletvekili adayı yapılırken, kendisi de önce Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili, sonra da Ankara Milletvekili oldu.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINDA DA ETKİN ROL OYNADI

Adnan Beker, Mansur Yavaş’a “Meral Akşener seni cumhurbaşkanı adayı gösterecek” derken, bir diğer yandan da Meral Akşener’e, “Mansur Yavaş istifa edip İYİ Parti’den cumhurbaşkanı adayı olacak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde etkin pozisyona gelirken, İYİ Parti Genel Merkezi’nde de “harçlık” vermediği kimse kalmadı.

İYİ Parti’den Mesut Özarslan, Ayşe Sucu ve Rasim Arı gibi isimleri Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde genel müdür, yönetim kurulu üyesi, başkan danışmanı pozisyonlarında işe yerleştirirken, Oktay Vural, Ünzile Yüksel gibi İYİ Parti genel merkezinden onlarca ismin çocuğuna da belediyenin kapılarını açtı. ABB’den de Yüksel Arslan’ı Meclis’e taşıdı.

Para gücüyle siyasete ağırlığını koyan Adnan Beker’in attığı her adım Meral Akşener tarafından bilinmesine rağmen bugüne kadar ilginç bir şekilde ses çıkartılmadı; hatta Beker’in yakın arkadaşı Sinan Aygün, Mansur Yavaş’a nispet olsun diye İYİ Parti Genel Merkezi’nde ağırlandı.

HERKES BİLİYOR

Filmlere konu olacak bir akışla devam eden Ankara siyasetindeki bu girift ilişkiler yumağı partili herkesin tüm detayları bilmesine rağmen kamuoyuna pek yansıtılmadı. Sık kullanılan ifadeyle; “Kimin eli kimin cebinde belli değil!”

İşte 2018 yılında Ciddigazete’de yayımlanan ve Meral Akşener’in de bildiği o haber:

https://www.ciddigazete.com/skandal-istifanin-perde-arkasi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.