İYİ Parti’de Rasim Arı, genel merkezde görevlendirildi

İYİ Parti’de Rasim Arı, genel merkezde görevlendirildi
21.08.2023
A+
A-

Uzun yıllar hizmet ettiği AKP’den istifa ederek seçimlerden 1.5 ay önce İyi Parti’ye katılan Nevşehir eski belediye başkanı Rasim Arı, milletvekili seçilemeyince genel merkezde görevlendirildi.

Nevşehir eski belediye başkanı AKP’li Rasim Arı, İYİ Parti genel merkezinde görevlendirildi. 24 Mart’ta İYİ Parti rozeti takan Arı, 14 Mayıs seçimlerinde Nevşehir’den ilk sıradan milletvekili adayı gösterildi ancak seçilemedi.

İlahiyat fakültesi mezunu olmasına rağmen, belediye başkanlığı görevinden önce Spor Bakanlığı’nda Spor Hizmetleri Daire Başkanı olan Rasim Arı, İYİ Parti’de Şehircilik Politikaları ve Afet Yönetimi Başkan Yardımcılığına atandı.

RASİM ARI KİMDİR?

Rasim Arı, 1975 yılında Nevşehir’de dünyaya geldi. 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulunun ardından, 1996’da Pendik İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi ve Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

Arı, aynı yıl AKP Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset macerasına başladı ve 2007 yılında AKP’den Nevşehir milletvekilli aday adayı oldu.

2002 yılında “Babalar gibi satarız” diyen AKP’li Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanlığına getirildi ve bürokrasi hayatına Devlet Bakanı Güldal Akşit ile Nimet Çubukçu’nun danışmanı olarak devam etti.

İlahiyat fakültesi mezunu olmasına rağmen 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda bakanlık müşavirliği görevine atanan Arı, 2015 yılında Spor Hizmetleri Dairesi başkanı oldu.

Rasim Arı, 31 Mart 2019 seçimlerinde AKP’den Nevşehir Belediye Başkanı seçildi.

Sağlık sorunları olduğunu iddia ederek AKP Genel Merkezi’nin talimatıyla 29 Ocak 2021’de Nevşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Arı, 18 Ocak 2022’de AKP’den de ayrıldı.

Belediye başkanlığı yapamayacak derecede “hasta” olan Rasim Arı, “kısa sürede hızla iyileşerek” 24 Mart 2023’te eşi ile birlikte İyi Parti’ye katıldı.

Arı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in rozetini takmasından 1 ay 20 gün sonra yapılan genel seçimlerde Nevşehir’den ilk sıradan milletvekili adayı gösterildi.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Rasim Arı’nın İyi Parti’ye katılması ve Nevşehir’den ilk sıradan milletvekili adayı gösterilmesine karşı çıkan İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Alihan Kuzeyli, İyi Parti Nevşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Usalan, Milletvekili Aday Adayı Musa Ertaş ve Ürgüp eski İlçe Başkanı Yakut Karagöz İyi Parti’den istifa etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.