İYİ Parti’de GİK listelerine girme yarışı

24.06.2023
A+
A-

İYİ Parti’nin 3’üncü Olağan Kurultayı bugün yapılacak. Meral Akşener’in genel başkanlık için tek aday olduğu kurultayda GİK yarışı yaşanacak.

İYİ Parti’nin seçim nedeniyle ertelenen 3’üncü Olağan Kurultayı bugün başlıyor.

Genel Başkan Meral Akşener, kurultaya tek aday olarak girecek. Kurultayda 50 asil, 50 yedek olmak üzere 100 GİK üyeliği için seçim yapılacak.

11 asil, 11 yedekten oluşan Merkez Disiplin Kurulu’nun da belirleneceği kurultayda, bin 350 delege oy kullanacak.

AKREDİTASYON UYGULANMAYACAK

İYİ Parti’nin kurultayı ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek ve saat 09.00’da başlayacak. Daha önceki kurultaylarda olduğunun aksine bu kez basın mensuplarına akreditasyon uygulaması olmayacak.

ASIL YARIŞ GİK’TE YAŞANACAK

Gün içerisinde Ankara’ya gelen ve genel merkez tarafından otellerde ağırlanan delegelerle kulis çalışması yoğunlaştı. Partinin üst kademesinde yer alan bazı isimler arasında “birbirini çizdirme” yarışı yaşandığı öğrenildi.

KORAY AYDIN 10 GÜN RAPORLU

Partinin Meral Akşener’den sonra en etkili ismi olarak görülen Koray Aydın, kongre sürecine ağırlık vermedi. Geçen yıllardaki kongrelerde etkili olan Aydın, TBMM Grup Başkanı seçilmesinin ardından Meclis çalışmalarına yöneldi. Ayağından operasyon geçiren Koray Aydın, kongreyle ilgili Ankara’ya gelen delegelerle de görüşmedi. 10 gün istirahatli olan ve evinde dinlenen Aydın’ın sadece yakın çevresiyle durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Müsavat Dervişoğlu’nun da bu saate kadar kongreyle ilgili etkin bir girişimi olmadığı gözlendi.

ÇARŞAF MI BLOK MU?

Son GİK toplantısında üyelerin “blok liste” yönünde görüş bildirmesine karşın, partinin kurultaya “çarşaf listeyle” gireceği öğrenildi.

Bazı parti kurmayları ise 2020’de yapılan İkinci Olağan Kurultay’da olduğu gibi “çarşaf liste içerisine blok liste” yerleştirileceğini iddia ettiler. Öte yandan Genel Başkan Meral Akşener’in milletvekili olmasına rağmen bazı isimleri GİK listesine özellikle yazmayacağı öğrenildi.

GÖZLER AKŞENER’İN KONUŞMASINDA

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kongrede yapacağı konuşma, yerel seçimler öncesi Millet İttifakı’nın yol haritasını da ortaya koyacak. Kurultayın ardından Akşener, Başkanlık Divanı üyelerini atayacak. Parti tüzüğüne göre genel başkanın Divan Kurulu üyelerini GİK dışından atama yetkisi de bulunuyor.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.