İYİ Parti’de bu kez haklı bir istifa!

İYİ Parti’de bu kez haklı bir istifa!
18.02.2024
A+
A-

İYİ Parti Adana eski il başkanı Birol Büyüköztürk, ilan edilen belediye başkan adaylığı bir ay sonra CHP’li isme verilince partiden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Adana eski il başkanı Birol Büyüköztürk, haklı bir çıkışla İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı yaparken genel merkezin talebiyle 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmayan, 31 Mart seçimlerinde de Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına talip olmaması istenen Dr. Birol Büyüköztürk, Meral Akşener’in de katıldığı törende Çukurova Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

Akşener’in Adana’daki törende ismini açıklamasından sonra Çukurova’da seçim koordinasyon merkezi kiralayan, seçim çalışması için araç temin eden ve afiş bastıran Birol Büyüköztürk, genel merkezdeki ilkesiz siyasete kurban gitti.

Adana’da kazanabilecek adaylar arasında gösterilen aynı zamanda MHP eski milletvekili olan Birol Büyüköztürk, yerini CHP’li mevcut Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e kaptırdı.

CHP, iki dönem belediye başkanlığı yapan Soner Çetin’i 3. kez aday göstermedi. Çetin aynı gün CHP’den istifa etti.

Soner Çetin’le yapılan pazarlıkların ardından Birol Büyüköztürk ertesi gün adaylıktan el çektirildi; İyi Parti’nin Çukurova Belediye Başkan Adayı CHP’li Soner Çetin oldu.

Bir gün önce Soner Çetin’i eleştiren İYİ Partili bazı isimler, ertesi gün Birol Büyüköztürk’e teşekkür dahi etmeden Soner Çetin’e güzelleme mesajları paylaşmaya başladı.

İYİ Parti’nin “ithal” belediye başkan adayları kervanına katılan Soner Çetin, dün genel merkeze gelerek Meral Akşener’e şükranlarını sundu.

“RENCİDE EDİCİ OLAY”

Birol Büyüköztürk, siyasi etikle bağdaşmayan vefasızlığa duyarsız kalmadı. Büyüköztürk, “rencide edici olay” diye tarif ettiği aday değişimi karşısında İyi Parti’den istifa etti.

Büyüköztürk’ün istifa açıklaması şöyle:

– Yaşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerede olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi; aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İYİ Parti’den ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik.

– “Haydi Abla” ile başlayan Meral Akşener hareketinde bölge temsilcisi, kurucular kurulu üyesi, il başkanlığı görevinde bulunduğum süreç içerisinde yaşadığım güzel anılar ve kıymetli dostluklar bende baki kalacaktır.

– İYİ Parti’ye ve gönül verenlerine başarılar diliyorum…

– Neticede İYİ Parti’den ayrıldığımı siz kamuoyu ile paylaşıyor, bugüne kadar bizimle hakkaniyet içerisinde yol yürüyen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

– Bilinmelidir ki; benim, ailemin ve sülalemin onuru için bunu yapmak zorundayım.

– Allah’a emanet olun. En derin selam ve saygılarımla…

İL BAŞKANI DA İSTİFA ETMİŞTİ

Birol Büyüköztürk’ün adaylığı açıklandıktan sonra Adana İl Başkanlığı’na atanan Azime Kocacık da yapılan manevranın ardından iki gün önce “Gördüğüm lüzum üzerine” diyerek görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.