İYİ Parti Yıldırım Meclis Üyesi Beklen: Bursaspor’u Bursalılar kurtarır!

İYİ Parti Yıldırım Meclis Üyesi Beklen: Bursaspor’u Bursalılar kurtarır!
31.05.2019
A+
A-

Bursa’da gündem; Bursaspor! 1963 yılında Bursa’nın 5 mahalle takımının bir çatı altında birleşerek kurduğu Bursaspor, oynadığı Süper Ligde ikinci kez küme düştü. 2003-2004 sezonunda 40 puanla düşen Bursaspor, 2018-2019 yılında topladığı 34 puan ve 16’cı sıra ile aynı akıbeti yaşadı. Tarihi başarılara imza atan ve 5 büyükler arasına ismini yazdırarak 2009-2010 yılında merhum başkan İbrahim Yazıcı ve Ertuğrul Sağlam’ın teknik direktörlüğünde şampiyonluğu yakalayan Bursaspor’un son üç sezondur küme düşme tehlikesi yaşamasına rağmen, kulüp başkanı Ali Ay ve yönetiminin gerekli tedbirleri almaması ve göz göre göre kulübün küme düşürülmesine siyasi ve STK çevrelerinden sert eleştiriler geliyor. Kulübün son yıllarda 140 milyon lira borçtan, elde edilen gözle görülen bir başarı ve gayrimenkullerinde bir artış gözükmemesine rağmen borcun 565 milyon lira seviyesine fırlaması da eleştirilerin odak noktasını oluşturuyor.

FEDAKARLIĞA HAZIRIZ

Tepkilerden biri de İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Serkan Beklen’den geldi. Beklen; Bursaspor’un şehrin bir markası olduğunu belirterek kurumun eleştiri noktasında fazla yıpratılmasını doğru bulmadığını ifade etti ve çözüm önerisinde bulundu.

Serkan Beklen; “Günlerdir yaygın basın yolu ile Bursaspor’un düşürüldüğü durumu okuyor ve izliyoruz. Şehrin en önemli marka değeri olan Bursaspor’un tarihinde bir kez dışında küme düştüğü görülmemişken, şimdi yaşanan durum, koyu bir Bursaspor gönüllüsü olan bizleri üzmüştür. Tepkilerin haklı çıkış noktaları ve gerekçeleri vardır. İnandığımız yolda yürümeli ve takımın daha fazla zarar görmesini engellemeliyiz. Ben ve Yıldırım Belediye Meclis Üyesi 4 arkadaşım, Yıldırım Belediyesi tarafından yapılacak olan her türlü kulüp menfaatine olacak olan karara imza atmaya hazırız” dedi.

GÜVEN ORTAMI TEKRAR TAHSİS EDİLMELİ

Beklen, son zamanlarda yaşanan olayların taraftarı da olumsuz etkilediğini belirterek, “Kulübe şehrin dinamiklerinin yardım yapması artık zaruridir. Üstümüze düşeni yapmalıyız” ifadeleri kullandı.

Serkan Beklen; “Bursaspor’un sportif başarısızlığının en büyük sebebi, halen başkanlığı sürdüren sayın Ali Ay ve ekibi olarak gösteriliyor. Ancak 3 milyon Bursalı, şu gerçekleri de unutmamalı ve hatırlamalıdır. Kulübün küme düşmesinin etkenlerinden birkaçı olan, yılda 15 milyar liralık ihracat yapan Bursalı firmaların kulübe gerekli maddi yardımı yapmaması, son yıllarda şehrin kör düğüm noktasına taşınan stadın taraftarın içindeki Bursaspor aşkını iyiden iyiye söndürmesi ve efsane stat Atatürk Stadı’ndaki aynı heyecanı bulamaması, borç batağı içerisindeki kulübe bağış yaparak ayakta tutmaya çalışan başkan ve yöneticilerin kulüp alacaklarına temlik uygulaması ve mal varlığına bir şekilde el koyması! Liste uzayıp gider. PTT Liginde oynayabilmek için bile kulübün kasasında 1 lira bile yokken 36 milyon liraya ihtiyaç var. 27 Haziran’a kadar ise 2 sezon transfer yasağı yememek ve puan silinme cezası almamak için 675 bin Euro yatırılması lazım. Tüm bunlara rağmen basında sayın Ali Ay’ın kulübün 68 milyon lira değerindeki çekini aldığı şeklinde haberleri okuyoruz” dedi.

‘İBRAHİM YAZICI ÜNİVERSİTESİ KURULMALIDIR’

Bursaspor’un oynadığı Bursaspor Büyükşehir Stadı-Timsah Arena’da birkaç gün önce oynanan Süper Lige yükselme maçında, Bursaspor’un 15-23 Haziran tarihlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi tribünlerdeki koltukların kırılması kongreyle ilgili sıkıntılı bir sürece neden oldu.

İYİ parti Meclis Üyesi Beklen, 1,5 milyon lira maliyeti olan hasarın Bursaspor yönetimini düşündürdüğü bir dönemde çözüm önerisinde de bulundu.

Beklen; “Bursaspor’un eski günlerine tekrar ulaşması ancak el birliği ile olur. Evet bu sancılı dönemde kulüp maddi anlamda çok zarar gördü. Bugün biz geçmişi değil, geleceği düşünmeliyiz. Bunun için kongre öncesi, sayın başkan Ali Ay’ın kulübü nasıl ayağa kaldıracağını, aklındaki fikir ve düşüncüleri aktarması için ona ve yönetimine fırsat tanımalıyız. Yaramız çok taze iken acımız derin olur. Sonrasında siyasiler ve STK’lar öncülüğünde 17 ilçede taban araştırması yaparak, Bursaspor’a çıkış noktalarını araştırmayız. Yeni fikir ve öneriler ile kulübe köklü çözümler üretmeliyiz. Kulübe güven kaldığını düşünerek, Bursa’nın saygın isimlerinin maddi yardımdan uzak durduğunu düşünüyorum. Ancak böylesine geniş kapsamlı bir organizasyon ile kulübün geleceğini de kurtarabiliriz. Geçmiş yıllarda siyasi ve sivil örgütler Bursaspor ile entegre olabilecek, Bursa’da irili ufaklı olan 260 civarındaki mahalle futbol takımının bir çatı altında birleştirilerek ileride İbrahim Yazıcı Spor Branşları Üniversitesi kurulmasını önermişti. Bursa’da U-9/U-21 aralığında 10 bin civarında yetenekli futbolcu yeşil sahaların hasreti ile top koşturuyor. Bursaspor’un 1963 ruhuna tekrar dönebilmesi için bu fikrin tekrar değerlendirmesini büyüklerimizden rica ediyoruz. Bursaspor kendi kaderine terk edilebilecek bir değer değildir. Şahsen üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.