İYİ Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı, Yıldırım’ı tartıştı

03.12.2018
A+
A-

İYİ Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı, “Yıldırım’ın dünü, bugünü, geleceği” başlıklı panel düzenledi.

Gazeteci Yüksel Baysal’ın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak İYİ Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş, İnşaat Mühendisi Maksut Kaya, İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Gökbulut, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, İYİ Parti MKP ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Prof. Dr. Hasan Ertürk, Şehir Plancısı Bilal Toprak katıldı.

Etkinliği İyi Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Tatlıoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, İyi Parti İl Başkanı Yahya Bahadır’ın yanı sıra çok sayıda il ve ilçe yöneticisi ile partili de izledi.

İLÇE BAŞKANI ARSLAN: PANEL İÇİN YILDIRIM’DA YER VERMEDİLER

Yıldırım İlçe Başkanı Kerim Arslan, pane açılışında yaptığı konuşmada, “Bu toplantıyı bir anlamda yerel seçimlerin de ilçemizde startını vermek için düzenledik. Ancak neden Osmangazi’de yaptığımızı soruyorlar. Barış Manço Kültür Merkezi’ne başvurduk, elektrik sorunu olduğundan 3 aydır vermediler. Başka da otel yoktu. Mecbur kaldık Osmangazi’de düzenlemeye” dedi.

Ardından söz alan İsmail Tatlıoğlu, 30 yıldır idari reformların yapılmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Günümüzün bir yılında geçmişin 50 yılında yaşanan değişim oluyor. Dünyadaki değişim Kapıkule’den Türkiye’ye gelemiyor.”

Tatlıoğlu, sorunların konuşulmadığı için çözümlenemediğine vurgu yaparken Genel Başkan Yardımcısı Erozan ise Bursa’nın dünden bugüne yeşilden betona geçiş yaptığına vurgu yaptı.  Erozan hafta başından itibaren belediye başkan adaylarının netleşeceği sinyalini de verdi.

ENGİN ER: YILDIRIM’DA 3 FAY HATTI GEÇİYOR

Jeoloji Mühendisi ve Şube Başkanı Engin Er, Yıldırım’ın tsunami hariç deprem, heyelan, sel gibi tüm doğal afet risklerini taşıdığını, bilimsel ve yönetmeliklere uygun çalışılmazsa doğal afetlerden etkileneceğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Yıldırım’da en az üç diri katil fay var. Türkiye’de içinden 3 fay geçen ilçe yok. Yıldırım’ın yarısı yüzde 40, 50 eğimli ve heyelan riski var. Ovada Vatan, Millet Mahallesi’nde sıvılaşma var. İstanbul Fayı, İznik Gölü’nden gelen ve Mudanya ile Gemlik’te çatallanan fay ile 1855’te deprem üreten Bursa fayında hareketlilik gözlemliyoruz” dedi.

Dünyadaki liberal, neoliberal süreçlere dikkat çeken Prof.Dr. Hasan Ertürk ise 1980’lerden sonra kentlerin yeni yatırım alanları olarak görüldüğünü ve konutların metalaştırma sürecinin başladığını söyledi.

Şehir Plancısı Bilal Toprak ise 0,50 emsalin yanlışlığını gündeme getirirken Türkiye’de en fazla plan değişikliği yapılan ilin Bursa olduğunu söyledi: “Bir sabah kalktık, billboardlarda 0,50 emsali kap, inşaatı yap, yazıyordu. Ne sosyal donatı, ne başka bir şey istemiyor. Öncesinde kişi başına 17,25, yeni yönetmelikte 22 m2 isteniyordu. 12 m2 yeter dendi. Sosyal donatı yok!”

Yıldırım’ın ilk Fen İşleri Müdürü olan İnşaat Mühendisi Maksut Kaya ise eski günleri anlatarak yokluklara karşın hizmet ürettiklerini söyledi ve Kurt Sokağı’nı selden kurtaran Gökdere kolektörünü örnek verdi. O yıllarda SİT alanlarında hisseli parsel satışlarına atıfta bulunarak “Mahkeme kararlarıyla Yıldırım talan edildi” dedi.

TEMİRTAŞ: SORUMLULARDAN HESAP SORULMALI

Mehmet Temirtaş ise Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı Çınarönü, Hacıvat ve Şirinevler’de Özgen Keskin tarafından Okan Üniversitesi’ne 4,5 milyon liraya etüt ve proje yaptırıldığını, sonraki dönemde ise bu projenin rafa kalktığını iddia ederek sorumlulardan hesap sorulmasını istedi.

Temirtaş; “Yıldırım’da 69 mahalle var. Yerleşimi düzgün, sosyal alanları, ulaşımı, parkı olan on mahalle sayamazsınız” dedi.

Temirtaş, son on yıldır milyonlarca liralık etüt proje çalışması gördüklerini ve boş vaatler duyduklarını anlatarak kentsel dönüşüm ve Vişne Caddesi için verilen sözleri örnekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.