İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan: Emek ve emekçinin yanındayız…

01.05.2019
A+
A-

Emekçinin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayan İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan,  “İş hayatının en temel haklarından biri olan kıdem tazminatının fona devredilmesi girişimleri kabul edilemez” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramını, “ 1800 yıllarının sonlarında sanayi devriminin gerçekleştirilmiş pek çok ülkede işçilerin ve emekçilerin ortak hakları için simgeleştirdikleri tarihtir” dir sözleriyle kutlayan İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, son günlerde iktidarın gündeme getirdiği kıdem tazminatlarına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Başkan Arslan, “Bir bayram havasında kutlanması gereken 1 Mayıs ne yazık ki, emekçilerin gerek çalışma koşulları gerek ise çalışırken ve emekli olduktan sonraki, sosyal hak ve kazanımlarının olması gerekenin çok altında olması nedeniyle kutlamadan ziyade, hak arayışlarının dile getirdikleri bir gün haline gelmiştir” diye konuştu.

Türkiye’nin son yılların en yüksek işsizlik oranıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Arslan şunları söyledi: “İktidarın son dönemlerde gündeme getirdiği Kıdem Tazminatı ile ilgili yeni düzenleme girişimleri, işçilerimizin kazanılmış haklarının gasp edilmesi anlamına gelmektedir. Hükümet, bütçe açığını kapatmak için çalışanların gelirlerine el koymak istiyor. Türkiye’de 15 milyon çalışanı ve 2 milyon işvereni ilgilendiren kıdem tazminatı yıllardır tartışılan en önemli konudur. İş hayatının en temel haklarından biri olan kıdem tazminatının fona devredilmesi girişimleri kabul edilemez. Yeni sistem işçinin her yönüyle işçinin aleyhinedir.  Kıdem tazminatı fona devredilirse çalışanlar en temel iş güvencelerini kaybedecektir. Bu nedenle işçi ve emekçilerimizin hak mücadeleleri her türlü siyasetin ve tarafsızlığın üzerindedir. Siyaset ve ideoloji ile gölgelenen ve dolayısıyla bölünün ve parçalanan emek mücadelesinin sonuç vermesi düşünülemez.”

İşçi Bayramında, iş kazalarına da dikkat çeken İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, “1 Mayıs’da meydanlardan yükselen sesin ülkemizde tüm çalışanlara daha iyi çalıma koşullarının sağlanacağı, taşeron sisteminin tamamen ortadan kaldırılacağı, herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışarak emeğinin karşılığını alacağı ve iş kazalarının yaşanmayacağı bir dönemin başlamasına vesile olmasını dilerim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.