İYİ Parti Toplum Günüllülerinden Erbaş’a istifa çağrısı!

13.11.2018
A+
A-

Avrupa İYİ Parti Toplum Gönüllüleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı istifaya davet etti.

Avrupa İYİ Parti Toplum Gönülüleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’e hakaretleriyle tanınan Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyaret etmesine sert tepki göstererek istifaya çağırdı. Avrupa İYİ Parti Toplum Gönüllülerinin düzenlediği basın açıklaması şöyle;

“Devlet bütçesinden en büyük paylardan birini alan diyanet işleri kurumu aslı görevinden uzaklaşmaktadır. Asli görevi, İslam anlayışımızın cemaat mezhep yada siyasi kimliklerin güdümünde olmadan kuran ve sünnet ışığında halkımızı aydınlatması gereken bir kurum olması gerekirken; AKP siyasetinin arka bahçesi haline gelmiştir. Bazen de belden aşağı fetvalarla samimi müslümanların tepkisini çekmektedir.

Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş,

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu, Türk milletinin başbuğu, mazlum milletlerin örnek lideri, emperyalizme diz çöktürmüş bir komutan, dünyada emsali görülmemiş bir siyaset ve devlet adamı olan ATATÜRK’ün ölüm yıldönümünde, fesli kadir diye bilinen hain Türk düşmanı bir yobazı resmi kıyafeti ile ziyaret etmiştir. Bu ziyareti yapan diyanet işleri başkanını yada ona yol verenleri Türk milleti af etmeyecektir. DERHAL O MAKAMDAN İSTİFA ETMELİDİR.

Bu yaklaşımlar mevcut siyasi iktidarın Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ruhu ve Atatürkçü düşünceyle hesaplaşma eyleminin en açık ifadesidir.

Devletimiz iç cephede cumhuriyet düşmanları tarafından kuşatılmıştır. Allah ile aldatılan Türk halkından gerçekler gizlenmektedir.

Dün ekonomik krizi ABD yarattı diyenlerin, bir papazı kullanarak din istismarı yapanların,  bugün ABD başkanları ile samimi pozlar vermeleri halkımızın gözünden kaçmamaktadır. Atatürk e düşmanlık yapanları, şehitlerimize saygısız olanları, islami siyasete alet edenleri şiddetle kınıyoruz.

Bu diyanet işleri başkanı Ali Erbaş bizleri temsil edemez. İstifaya davet ediyoruz.”

(Kaynak:haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.